Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Nőttek a színházi ülőhelyek az Egyesült Államokban

2010. Július 14. Szerda, 20:32, Forrás: kultura.hu

Nagyobbak lettek a színházi ülőhelyek az Egyesült Államokban, pontosabban szélesedtek az utóbbi évszázad során, mert a nézők kinőtték a régi méretűeket.

 Színes székek a Beverly Art Centerben (Chicago)
(MTI) - Összesen 5 centivel szélesebbek jelenleg a székek, mint 1900-ban voltak: 48 helyett 53 centisek. Ugyancsak nagyobb lett a hely széksorok között, hogy a lábak is kényelmesen elférhessenek, az emberek ugyanis nem csak híztak, hanem nőttek is az évszázad során.
   
A színházaknak a jelenség pénzkiesést jelent, hiszen az épületek és termek mérete adott, ám azokban kevesebb az ülőhely, ezért kevesebb a néző és kevesebb a bevétel a kevesebb jegyből.

 

A cikk folytatása itt.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Operarajongók is segítettek az árvízkárosultaknak

2010. Július 14. Szerda, 20:38, Forrás: kultura.hu

Operarajongók, illetve a Miskolci Operafesztivál résztvevői, a fellépők, a közönség egyaránt segít az árvízkárosultaknak, csaknem 2 millió forint pénzadomány érkezett javukra a Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. felhívására.

Tovább

Cseh Tamás dalai lemezen, koncerten és filmen élednek újjá

2010. Július 14. Szerda, 20:30, Forrás: MTI

Lemez készült az egy éve elhunyt előadóművész, énekes, zeneszerző Cseh Tamás emlékére. A napokban megjelent CD-t a Sziget fesztivál "nulladik" napján mutatják be, és a koncertről, illetve a lemezfelvétel munkálatairól filmet is készítenek.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!