Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Ősszel kinyit az Erkel Színház?

2010. Július 26. Hétfő, 21:13, Forrás: fidelio

Az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága július 22-i ülésén az Operaház és az Erkel Színház jövőjéről tájékozódott. A Nemzeti Erőforrás Minisztériumban fellelhető szakvélemény szerint a biztonsági előírások betartása mellett az Erkel előadásokra alkalmas, a működőképességet illetően Szőcs Géza államtitkár a közeljövőben levonja majd a konzekvenciákat.

Az ülést L. Simon László (Fidesz) bizottsági elnök hívta össze, hogy a képviselők átfogó képet kapjanak az Operaházról és az Erkel Színházról, és lehetőséget adjanak a szakmai szervezeteknek véleményük, álláspontjuk ismertetésére. Az ellenzéki képviselők közül Novák Előd (Jobbik) jelezte, hogy a bizottság elnökétől hiányos tájékoztatást kaptak az ülés témáját és az ülésen jelenlevőket (ti. szakmai szervezet képviselői) illetően, így az ellenzék nem tudott az ügyben előzetesen felkészülni és tájékozódni.

Az Erkel Színház ügyét vizsgáló albizottság vezetője, Gulyás Dénes (Fidesz) megerősítette, hogy az ülés célja az, hogy meghallgassák, a szakma mit gondol a jövőről, arról, a jelenlegi működési struktúra megfelelő-e, jól szolgálja-e a műfajt, a nézőt, a jövő generáció épülését segíti-e. Véleménye szerint az Operaháznak nemzeti kulturális alapintézményként meg kell tartania a társulati rendszert, tehát nem stagione és nem en suite rendszerben kell játszani. Szót ejtett a visszaeső látogatottságról, valamint arról, hogy az Operaház problémája érinti a művészképzést is, hiszen a zeneművészeti felsőoktatási intézményekben tanulók számára potenciális munkahely híján nincs jövőkép. A képviselő kulcsfontosságúnak tartja a közalkalmazotti viszonyban működő társulatot, az operaszakmai problémákat azonban házon belül tárgyalná.

 

A folytatáshoz kattintson ide.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Sissy kisoperett magyarországi ősbemutató

2010. Július 26. Hétfő, 21:16, Forrás: kultura.hu

Fritz Kreisler Sissy című kisoperettjének - amely korabeli jelmezbe öltözött művészek tolmácsolásában villant fel hiteles életképeket Erzsébet királyné mindennapjaiból - ősbemutatóját július 29-30-án Magyarországon, a gödöllői kastélyban tekintheti meg a közönség.

Tovább

Újra játsszák a Sakkot

2010. Július 21. Szerda, 13:44, Forrás: fidelio

A Sakk cselekménye két, a hetvenes évek végén játszódó sakkvilágbajnoki döntőn bonyolódik, ahol egy amerikai és egy szovjet sakkozó ül egymással szemben az asztalnál, a termen kívül azonban a két nagyhatalom verseng, valamint egy politikával átszőtt szerelmi négyszög is felrajzolódik.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!