Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Sissy kisoperett magyarországi ősbemutató

2010. Július 26. Hétfő, 21:16, Forrás: kultura.hu

Fritz Kreisler Sissy című kisoperettjének - amely korabeli jelmezbe öltözött művészek tolmácsolásában villant fel hiteles életképeket Erzsébet királyné mindennapjaiból - ősbemutatóját július 29-30-án Magyarországon, a gödöllői kastélyban tekintheti meg a közönség.

Sissy 

A történet egyike az Elisabeth Wittelsbach bajor hercegnőről, azaz Sisiről szóló tündérmeséknek. Azt mondja el, hogy lett a gyerekkori pajtásokból, Ferenc Józsefből és Sisiből férj és feleség, mindezt persze a szokásos és élvezetes operettfordulatokon, cselszövéseken, kalandokon keresztül. A most színre kerülő előadás igazi mesévé dolgozta át a darabot. Felföldi Anikó vezet minket el a XIX. század császári világába, az ő szavaira felfűzve hangzanak fel Kreisler operettjének legszebb dallamai.

 

A teljes cikk itt olvasható.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Újbuda Jazzfesztivál az A38-on

2010. Augusztus 02. Hétfő, 21:57, Forrás: kultura.hu

Szeptember első hétvégéjén, két nap alatt négy formáció mutatkozik be a hajón. A három hazai és egy külföldi muzsikuscsoport feltehetőleg további elragadtatott híveket szerez majd a jazz műfajának.

Tovább

Ősszel kinyit az Erkel Színház?

2010. Július 26. Hétfő, 21:13, Forrás: fidelio

Az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága július 22-i ülésén az Operaház és az Erkel Színház jövőjéről tájékozódott. A Nemzeti Erőforrás Minisztériumban fellelhető szakvélemény szerint a biztonsági előírások betartása mellett az Erkel előadásokra alkalmas, a működőképességet illetően Szőcs Géza államtitkár a közeljövőben levonja majd a konzekvenciákat.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!