Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Újbuda Jazzfesztivál az A38-on

2010. Augusztus 02. Hétfő, 21:57, Forrás: kultura.hu

Szeptember első hétvégéjén, két nap alatt négy formáció mutatkozik be a hajón. A három hazai és egy külföldi muzsikuscsoport feltehetőleg további elragadtatott híveket szerez majd a jazz műfajának.

Az első napon a honi fúvóséra egyik legkiválóbb művésze, a 2007-es Climbing With Mountains című lemezével nemzetközivé lett Tóth Viktor fúj néhány kört. A játékában az érzékenységet és a dinamikát ötvöző fiatalember megfordult már a legnevesebb jazzfeszteken, úgy Európában, mint az óceán túlpartján. A ritmust az isztambuli származású, stockholmi konziban végzett Robert Ikiz hozza. A nap másik húzóneve a megszállott hangzáskutató, Peter "Vastüdő" Brötzmann lesz, aki a pályán töltött uszkve harminc év alatt mit sem veszített gőzerejéből. Full Blast nevű bandájával a Nagy Bumm idején kicsattant kozmikus energiákat szabadítja majd ránk.

 

 Bin-Jip

A teljes cikk olvasásához kattintson ide.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Az operák királya Magyarországon

2010. Augusztus 02. Hétfő, 22:27, Forrás: kultura.hu

Juan Diego Florez, a világhírű perui tenor december 7-én a Budapesti Kongresszusi Központban kápráztatja el a magyar közönséget. A The Independent magazin szerint '... benne él tovább Pavarotti öröksége!'

Tovább

Sissy kisoperett magyarországi ősbemutató

2010. Július 26. Hétfő, 21:16, Forrás: kultura.hu

Fritz Kreisler Sissy című kisoperettjének - amely korabeli jelmezbe öltözött művészek tolmácsolásában villant fel hiteles életképeket Erzsébet királyné mindennapjaiból - ősbemutatóját július 29-30-án Magyarországon, a gödöllői kastélyban tekintheti meg a közönség.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!