Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Az operák királya Magyarországon

2010. Augusztus 02. Hétfő, 22:27, Forrás: kultura.hu

Juan Diego Florez, a világhírű perui tenor december 7-én a Budapesti Kongresszusi Központban kápráztatja el a magyar közönséget. A The Independent magazin szerint '... benne él tovább Pavarotti öröksége!'

 

Juan Diego Florez

A harmincnyolc éves tenort, aki jelenleg az egyik legnépszerűbb operaénekes a világon, az idén húsz éves Failloni Zenekar fogja kísérni Alessandro Vitelio vezényletével. A romantikus opera legnevesebb szerzői - Rossini, Donizetti, Bellini - áriái fognak elhangozni. 

Juan Diego Florez 1973-ban született a perui Limában. A Nemzeti Konzervatóriumban, később a philadelphiai Curtis Intézetben tanult. 1996-ban első legjelentősebb fellépése az olaszországi Pesaroban volt, huszonhárom évesen pedig már a Scala színpadán énekelt. Azóta a világ legnagyobb koncerttermeiben lépett fel, többek között a MET, a Covent Garden, a bécsi Staatsoper, valamit Párizs, München, Berlin, Barcelona, Madrid, Chicago, Los Angeles operaházai, Japán koncerttermei, a Salzburgi Fesztivál vendége volt.

 

www.juandiegoflorez.com

 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Jankovics Marcell mától az NKA elnöke

2010. Augusztus 02. Hétfő, 22:34, Forrás: fidelio

Pontosan tizenkét évvel első NKA-elnöki hivatalba lépése után újra Jankovics Marcell áll a Nemzeti Kulturális Alap élén.

Tovább

Újbuda Jazzfesztivál az A38-on

2010. Augusztus 02. Hétfő, 21:57, Forrás: kultura.hu

Szeptember első hétvégéjén, két nap alatt négy formáció mutatkozik be a hajón. A három hazai és egy külföldi muzsikuscsoport feltehetőleg további elragadtatott híveket szerez majd a jazz műfajának.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!