Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Jankovics Marcell mától az NKA elnöke

2010. Augusztus 02. Hétfő, 22:34, Forrás: fidelio

Pontosan tizenkét évvel első NKA-elnöki hivatalba lépése után újra Jankovics Marcell áll a Nemzeti Kulturális Alap élén.

Jankovics Marcell (forrás:
            http://sites.google.com/site/jankovicsmarcell/)
 

Az Nemzeti Kulturális Alap korábbi elnöke, Harsányi László június végén nyújtotta be lemondását, amint arról a Fidelio.hu is beszámolt. Harsányi egyébként épp Jankovicsot váltotta 2002-ben az NKA elnöki székében. A hivatalos átadás-átvétel már múlt pénteken megtörtént. Jankovics Marcell augusztus 3-ra ígért bővebb tájékoztatást, ám az indexnek elmondta, hogy "nem én kezdeményeztem a felkérést, de megtisztelőnek tartom, hisz mindig fontos volt számomra a magyar kultúrában való tevékeny részvétel".

Mint ismeretes, Jankovics Marcell a Duna TV egyik alapítója, majd kurátorként, szóvivőként, valamint az induló televízió műsortanácsának elnökeként működött közre beindulásában, később sikertelenül a televízió elnöki tisztségére is pályázott. Részt vett a meghiúsult budapesti EXPO '96 és a hannoveri EXPO 2000 magyar programjának tervezésében. 1996-tól 2007-ig a Pannónia Filmstúdióból alakult Pannóniafilm Kft. ügyvezető igazgatója, 2007-2009 között az Ópusztaszeri Nemzeti Park KHT. felügyelőbizottsági elnöke volt.

 

A teljes cikkhez kérjük kattintson ide.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Emlékkoncert a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

2010. Augusztus 03. Kedd, 10:27, Forrás: kultura.hu

A hazai pop emlékkönyvben nem kevesen vannak, akiknek dalai generációról generációra szállnak. Cserháti Zsuzsa és Máté Péter ma ugyanúgy képesek megszólítani minket, ahogy pár évtizeddel ezelőtt.

Tovább

Az operák királya Magyarországon

2010. Augusztus 02. Hétfő, 22:27, Forrás: kultura.hu

Juan Diego Florez, a világhírű perui tenor december 7-én a Budapesti Kongresszusi Központban kápráztatja el a magyar közönséget. A The Independent magazin szerint '... benne él tovább Pavarotti öröksége!'

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!