Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Emlékkoncert a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

2010. Augusztus 03. Kedd, 10:27, Forrás: kultura.hu

A hazai pop emlékkönyvben nem kevesen vannak, akiknek dalai generációról generációra szállnak. Cserháti Zsuzsa és Máté Péter ma ugyanúgy képesek megszólítani minket, ahogy pár évtizeddel ezelőtt.

 Máté Péter
Lehet az bármilyen vidéki zenés tehetségkutató "Ki mit tud?", vagy épp a következő esztendők nagybetűs popsztárjai után kajtató, legendagyártó országos show, Máté Péter és Cserháti Zsuzsa dalai időről időre felbukkannak a jelöltek a repertoárjában. Hogy miért is? Talán mert ezek a számok időtlenek, és a legjobb értelemben vett slágerek, olyan dalok, melyek ma már ugyanúgy hozzátartoznak közös tudatalattinkhoz, mint a csárdás ritmusa.

 

A teljes cikk olvasásához kattintson ide.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Hair a Szegedi Szabadtéri Játékokon

2010. Augusztus 10. Kedd, 16:14, Forrás: kultura

Látványos tömegjelenetekre, filmszerű képekre és nagyszerű szereposztásra számíthatnak azok, akik megnézik a Szegedi Szabadtéri Játékok idei utolsó Dóm téri bemutatóját, a Hairt.

Tovább

Jankovics Marcell mától az NKA elnöke

2010. Augusztus 02. Hétfő, 22:34, Forrás: fidelio

Pontosan tizenkét évvel első NKA-elnöki hivatalba lépése után újra Jankovics Marcell áll a Nemzeti Kulturális Alap élén.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!