Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Hair a Szegedi Szabadtéri Játékokon

2010. Augusztus 10. Kedd, 16:14, Forrás: kultura

Látványos tömegjelenetekre, filmszerű képekre és nagyszerű szereposztásra számíthatnak azok, akik megnézik a Szegedi Szabadtéri Játékok idei utolsó Dóm téri bemutatóját, a Hairt.

 Bagó Bertalan
(MTI) - Bagó Bertalan rendező szerint a musical története ma is rendkívül aktuális, hiszen napjainkban is előfordul, hogy egyes csoportok erőszakkal, akár fegyverrel is megpróbálják rákényszeríteni ideológiájukat másokra.
   
A rendező a hatvanas évek világát szeretné megjeleníteni a színpadon, de az előadás a mai kort és körülményeket is ábrázolja majd. A művész elmondta, hogy a produkció Milos Forman filmjének dramaturgiáját követi, s bár a helyszínek ábrázolása színházi körülmények között nehézséget jelent, némi varázslattal ezt is sikerül megoldani.
   
A történet és a zene dinamikáját követve lesz, amikor szinte felrobban a hatalmas színpad, s olyan jelenet is, melyben csupán két színész viszi tovább a cselekményt.
   
A fesztivál műsorán először szereplő darab díszletét Vereckei Rita, jelmezeit Túri Erzsébet tervezte, a koreográfiát pedig Román Sándor - az idén tízéves Experidance vezetője - álmodta színpadra.
 
A cikk folytatása itt.
További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Séta Gödöllő királyi rezidenciájában

2010. Augusztus 12. Csütörtök, 21:54, Forrás: kultura

Szemet gyönyörködtető látványt nyújt az egykor Ferenc József osztrák császár, magyar király és felesége, Erzsébet tulajdonában lévő gödöllői barokk kastély, nem kevésbé a virágágyásokkal díszített pompás kert. A tavaly nyáron kezdődött felújításoknak köszönhetően szeptembertől újabb épületrészek látogathatók a kastélyban.

Tovább

Emlékkoncert a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

2010. Augusztus 03. Kedd, 10:27, Forrás: kultura.hu

A hazai pop emlékkönyvben nem kevesen vannak, akiknek dalai generációról generációra szállnak. Cserháti Zsuzsa és Máté Péter ma ugyanúgy képesek megszólítani minket, ahogy pár évtizeddel ezelőtt.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!