Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Séta Gödöllő királyi rezidenciájában

2010. Augusztus 12. Csütörtök, 21:54, Forrás: kultura

Szemet gyönyörködtető látványt nyújt az egykor Ferenc József osztrák császár, magyar király és felesége, Erzsébet tulajdonában lévő gödöllői barokk kastély, nem kevésbé a virágágyásokkal díszített pompás kert. A tavaly nyáron kezdődött felújításoknak köszönhetően szeptembertől újabb épületrészek látogathatók a kastélyban.

 

 A felújított Gizella-szárny

Bő egy év alatt megszépült a királyi pár gyermekeinek nevét viselő Gizella- és Rudolf-szárny homlokzata, megtörténtek az épületszerkezeti felújítások, a belső terek helyreállítása, és ahol lehetett, az eredeti burkolatok, korabeli ajtók, ablakok és radiátorburkolatok restaurálása - sorolta Holub Katalin, a kastély szóvivője. Megnövekedett az időszaki kiállításoknak helyt adó szobák száma. Az eddigi huszonhat terem után további helyiségekben mutatják be a kastély történetét - a XX. század két szobát kap -, és ezzel teljessé válik az állandó kiállítás. A felújításoknak köszönhetően duplájára nőtt a kastély látogatható tereinek nagysága.

Holub Katalin azt is elmondta, hogy a park a Sisi által is kedvelt romantikus stílusban született újjá. A mintegy öthektáros kertben több tízezer virágot ültettek el, cserjéket, facsemeték telepítettek, és újjászületett a híres gesztenyefasor is. A kastély pompáját az eredeti szépségében látható Erzsébet-veranda és a kert gyönyörű kandelábersora is emeli.

 

A folytatáshoz kattintson ide.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Újra várja nézőit a Gárdonyi Géza Színház

2010. Augusztus 15. Vasárnap, 11:31, Forrás: kultura

Augusztus végén elkezdődik a munka az egri színházban. De már augusztus 16-tól lehet bérletet váltani az új évadra.

Tovább

Hair a Szegedi Szabadtéri Játékokon

2010. Augusztus 10. Kedd, 16:14, Forrás: kultura

Látványos tömegjelenetekre, filmszerű képekre és nagyszerű szereposztásra számíthatnak azok, akik megnézik a Szegedi Szabadtéri Játékok idei utolsó Dóm téri bemutatóját, a Hairt.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!