Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Liszt-hét harmadszor

2010. Augusztus 19. Csütörtök, 21:41, Forrás: kultura

Augusztus 22. és 29. között rendezik meg a harmadik, immár országos hírű Esztergomi Liszt-hetet.

 Fassang László
A fesztivál augusztus 22-én Liszt Szekszárdi miséjével kezdődik, amelyet a Szent Efrém Férfikar és Fassang László adnak elő az esztergomi Szent Péter és Pál (Belvárosi) Plébániatemplomban. Ezzel egyidejűleg a Prímás Pincében kezdetét veszi a Szekszárdi bor és gasztronómiai hét. A lemezbemutató koncert után a Szent Efrém Férfikar bordalokat énekel a Prímás Pincében.
 

A fesztivál ötletgazdája, az Esztergomi Liszt-hét kuratóriuma által összeállított komolyzenei program méltó felkészülés a 2011-es Liszt-évre. Az Esztergomi Szimfonikus Zenekar és Balassa Bálint Vegyeskar annak a „Christus” oratóriumnak részleteit adja elő, amely 2011-ben magyar kezdeményezésre világszerte számos helyen hangzik majd fel Liszt 200. születésnapján. Ismét koncertet ad a Kossuth-díjas Bogányi Gergely, és az esztergomi bazilika orgonistája, a 70. születésnapját ünneplő Baróti István.

 

A teljes cikk itt olvasható.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Évadnyitó a Katonában

2010. Augusztus 24. Kedd, 14:20, Forrás: katonajozsefszinhaz

Augusztus 23-án megtartotta évadnyitó társulati ülés;t a Katona József Színház.

Tovább

Szentendre éjjel-nappal nyitva

2010. Augusztus 19. Csütörtök, 21:34, Forrás: kultura

Augusztus utolsó hétvégéjén Szentendre ismét változatos művészeti és családi programokkal várja vendégeit késő éjszakáig. A város kulturális intézményei, civil és művészeti szervezetei, valamint üzleti vállalkozásai összefogásával ötödik alkalommal sorra kerülő három napos rendezvény alatt művészeti bemutatók, kiállítások, szabadtéri koncertek, színházi előadások, játékos gyerekprogramok várják a városba látogatókat.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!