Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Szellemidézés swinggel

2010. Augusztus 24. Kedd, 14:29, Forrás: kultura

A Művészetek Palotája évenként megrendezett swingfesztiválja New Orleanst választotta névadójának. New Orleans a tradicionális jazz, a ragtime és persze a swing otthona. Kulturális értékei, elsősorban halhatatlan zenéje előtt róják le tiszteletüket a fesztivál fellépői évről évre.

(OTS) - A New Orleans Swing Fesztivál programja a műfaj legkiválóbb hazai és regionális képviselőit sorakoztatja fel. Mellettük idén is közreműködnek a tengerentúlról érkező művészek. Az idei fesztivál Benny Goodman és Django Reinhardt szellemét idézi meg a közönség számára.
  
Ken Peplowski 
2010. augusztus 27., 19.30 - Fesztivál Színház
Ken Peplowski (USA) és a Budapest Jazz Orchestra
 
A Budapest Jazz Orchestra az amerikai swing reneszánszát képviselő Ken Peplowskit látja vendégül - a klarinétos-szaxofonos Peplowskit Benny Goodman hagyatékának egyik leghívebb őrzőjeként tartják számon méltatói.
Peplowski játékából árad a Goodman nevével fémjelzett szving-éra iránti tisztelet, a közönség szórakoztatása iránti mély elkötelezettség.
 
 
2010. augusztus 28., 19.30 - Fesztivál Színház
Warren és Allan Vaché (USA) & The Hungarian Swing All Stars
Közreműködik: Warren Vaché - trombita, szárnykürt, Allan Waché - klarinét, Szalóky Béla - harsona, Gyárfás István - gitár, Lutz János - bőgő, Berdisz Tamás - dob
 
(...)
 
A fesztivál utolsó napján a száz éve született francia virtuóz swing-gitárosnak, Django Reinhardtnak állít emléket a Joscho Stephan Trio. A két gitáros (apa és fia) által alapított együttes lenyűgöző virtuozitásával tiszteleg a francia gypsy jazz zsenije előtt. Joscho Stephan zenéje mélyen gyökerezik abban a különleges cigány-szving dialektusban, amely az 1930-a években alakult ki elsősorban Párizs klubjaiban
 
A teljes cikk itt olvasható.
További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Mahlerrel nyit a Magyar Állami Operaház Budapest

2010. Augusztus 24. Kedd, 14:32, Forrás: MTI

Gustav Mahler monumentális második szimfóniájával nyílik meg szeptember 5-én, vasárnap este a Magyar Állami Operaház Budapest új évadja. Az ének- és zenekart Fischer Ádám vezényli, a szólisták Rácz Rita és Gál Erika. Mint azt Fischer Ádám vezető karmester az MTI-nek elmondta, reméli, hogy a nyári szünet után hétfőn megkezdett munka elég lesz a nagyszabású alkotás betanulására a méltó előadáshoz.

Tovább

Hatan szeretnének színházigazgatók lenni Pécsen

2010. Augusztus 24. Kedd, 14:25, Forrás: kultura

Hatan pályáznak a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) igazgatói posztjára - írta kedden az Új Dunántúli Napló.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!