Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Rátóti Zoltán a kaposvári színház új igazgatója

2010. Augusztus 26. Csütörtök, 07:01, Forrás: kultura

Rátóti Zoltán lesz a kaposvári Csiky Gergely Színház új igazgatója - erről döntött a somogyi megyeszékhely közgyűlése kedd esti rendkívüli ülésén.

 
(MTI) - A képviselőtestület döntése egyezik a szakmai bizottság javaslatával. A közhasznú nonprofit kft.-ként működő színház ügyvezető igazgatójának megbízatása szeptember 1-től 2014. december 31-ig szól.
    A Nemzeti Színház tagja - 2006-tól a Zala megyei Magyarföld polgármestere - az áprilisban váratlanul elhunyt Schwajda György direktort követi a kaposvári színház élén.
    A pályázati kiírás szerint az új igazgatónak vállalnia kell, hogy az elődje által a 2010/2011-es évadra előkészített előadások a tervezett formában kerülnek megrendezésre a rendezők és az ez év március 31-ig leszerződtetett művészek, valamint a felkért vendégművészek változatlanul hagyásával.
 

 Rátóti Zoltán a közgyűlés keddi ülésén a pályázatához fűzött szóbeli kiegészítésként azt mondta: kitüntetés, hogy egy ilyen nagyszerű színház élére beadhatta a pályázatát. Hangsúlyozta: kötelező érvényűnek tartja, hogy tovább vigye Schwajda György szellemi örökségét.
    Szerethető, nyitott színházat szeretne, igazgatóként a legnagyobb feladatának tartja, hogy olyan körülményeket teremtsen, amelyekben ő maga is megtanult színésszé válni - mutatott rá még aspiránsként Rátóti Zoltán, utalva arra, hogy színésszé válása helyszínének a kaposvári színházat tartja, amelynek 1989-től két évig volt tagja.

 

A cikk folytatása itt olvasható.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Jövőre 80 éves a Szegedi Szabadtéri Játékok

2010. Augusztus 26. Csütörtök, 12:48, Forrás: kultura

Összesen hét produkciót (három operabemutató mellett öt magyar művet) láthat a közönség jövő nyáron a Szabadtéri Játékok két játszóhelyén.

Tovább

Mahlerrel nyit a Magyar Állami Operaház Budapest

2010. Augusztus 24. Kedd, 14:32, Forrás: MTI

Gustav Mahler monumentális második szimfóniájával nyílik meg szeptember 5-én, vasárnap este a Magyar Állami Operaház Budapest új évadja. Az ének- és zenekart Fischer Ádám vezényli, a szólisták Rácz Rita és Gál Erika. Mint azt Fischer Ádám vezető karmester az MTI-nek elmondta, reméli, hogy a nyári szünet után hétfőn megkezdett munka elég lesz a nagyszabású alkotás betanulására a méltó előadáshoz.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!