Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Megkezdődött a XIII. Zsidó Nyári Fesztivál

2010. Augusztus 30. Hétfő, 21:51, Forrás: kultura

Igazi bar micvó örömünneppel és kántorkoncerttel indul vasárnap este a Dohány utcai zsinagógában a hivatalos program a XIII. Zsidó Nyári fesztiválon, amelyet délelőtt a kísérő események - klezmerkoncert és könyvvásár - közepette Glatz Ferenc akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, a fesztivál fővédnöke köszöntött a Gozsdu-udvarban.

 Érdeklődők a XIII. Zsidó Nyári Fesztiválhoz kapcsolódó könyv- és iparművészeti vásáron a Gozsdu-udvarban
(MTI) - Az akadémikus felidézte, hogy 1998 augusztusában ott volt az első fesztiválon, sőt beült zongorázni Jávori Ferenc, a Budapest Klezmer Band billentyűse mellé. Akkor még csak egy-két stand állt a zsinagóga előtt, és "túl a 98-as választásokon kíváncsiak voltunk arra, nem ér-e bennünket valamiféle provokáció. Nem ért" - emlékezett vissza Glatz Ferenc.
    
Mint rámutatott, a magyarországi zsidóság életét 1989-ig a gyász uralta, a holokausztban elvesztettek iránti fájdalom töltötte be. Ezután sorra alakultak a zsidó egyesületek, iskolák jöttek létre. "Ismét megtalálta identitását ez a páratlanul gazdag kultúra, amelyről 1998-ban már azt gondoltuk, hogy ki kell lépni vele a nagyvilág elé" - mondta.
    

Szavai szerint "ma olyan időket élünk, amikor az európai kultúra keresi a helyét". Példaként említette, hogy az unokája a labdarúgó-világbajnokság heteiben egy német nyelvi kurzusról egy török gyerek pólójában tért vissza Németországból, büszkén viselve a ruhadarabot.

 

Folytatás

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Vígszínház: három bemutató, nyílt nap, a magyar dal napja

2010. Augusztus 30. Hétfő, 21:55, Forrás: kultura

Három bemutató lesz októberben a Vígszínházban, ahol ősszel ismét nyílt napot tartanak és készülnek a magyar dal, valamint a magyar dráma napjára is.

Tovább

Jövőre 80 éves a Szegedi Szabadtéri Játékok

2010. Augusztus 26. Csütörtök, 12:48, Forrás: kultura

Összesen hét produkciót (három operabemutató mellett öt magyar művet) láthat a közönség jövő nyáron a Szabadtéri Játékok két játszóhelyén.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!