Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Vígszínház: három bemutató, nyílt nap, a magyar dal napja

2010. Augusztus 30. Hétfő, 21:55, Forrás: kultura

Három bemutató lesz októberben a Vígszínházban, ahol ősszel ismét nyílt napot tartanak és készülnek a magyar dal, valamint a magyar dráma napjára is.

 
(MTI) - Az első bemutató Csehov Ványa bácsija lesz, amit a nézők október 1-től láthatnak a Vígszínházban. A humorral és szenvedéllyel teli szerelmi történetet Marton László rendezi - mondta el Czobor Margit, a teátrum művészeti titkára.
    
A Vígszínház játszóhelyeként működő Pesti Színházban a szezont egy kortárs izraeli darab indítja, csak színésznőkkel: Pap Verával, Igó Évával, Börcsök Enikővel, Eszenyi Enikővel, Hegyi Barbarával, Tornyi Ildikóval, Kovács Patríciával, Stefanovics Angélával és Tóth Orsolyával. Hadar Galron Mikve című drámáját Michal Docekal cseh rendező állítja színpadra.
    
A Házi Színpadon az évadot egy kortárs magyar szerző, Erdős Virág humoros verses drámája, a Kalocsa nyitja.
    

A teátrum közlése szerint Presser Gábor kezdeményezéséhez csatlakozva idén is részt vesznek a magyar dal napja rendezvénysorozatában: a Vígszínház szeptember 12-én vasárnap este sok-sok vendégművész közreműködésével ünnepli a jeles napot.

 

A teljes cikk folytatásához kattintson ide.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Egy híján huszadik évadját kezdi a Kolibri

2010. Augusztus 30. Hétfő, 22:00, Forrás: kultura

A gyerekek minden korosztályának új előadásokat készít az immár 19. szezonját kezdő Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Szinház.  A repertoár megújítását a Szentivánéji álom zenés-bábos mesejáték október eleji bemutatásával kezdi a Jókai téri szinházi műhely. Az első félévben a kybertérben élő szerepjátékosok kapcsolati zavarait plasztikusan megjelenítő darab számíthat kiemelkedő érdeklődésre, tavasszal pedig klasszikus Hófehérke-történet kétszereplősre írt modern átdolgozása kínál izgalmakat.

Tovább

Megkezdődött a XIII. Zsidó Nyári Fesztivál

2010. Augusztus 30. Hétfő, 21:51, Forrás: kultura

Igazi bar micvó örömünneppel és kántorkoncerttel indul vasárnap este a Dohány utcai zsinagógában a hivatalos program a XIII. Zsidó Nyári fesztiválon, amelyet délelőtt a kísérő események - klezmerkoncert és könyvvásár - közepette Glatz Ferenc akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, a fesztivál fővédnöke köszöntött a Gozsdu-udvarban.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!