Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Egy híján huszadik évadját kezdi a Kolibri

2010. Augusztus 30. Hétfő, 22:00, Forrás: kultura

A gyerekek minden korosztályának új előadásokat készít az immár 19. szezonját kezdő Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Szinház.  A repertoár megújítását a Szentivánéji álom zenés-bábos mesejáték október eleji bemutatásával kezdi a Jókai téri szinházi műhely. Az első félévben a kybertérben élő szerepjátékosok kapcsolati zavarait plasztikusan megjelenítő darab számíthat kiemelkedő érdeklődésre, tavasszal pedig klasszikus Hófehérke-történet kétszereplősre írt modern átdolgozása kínál izgalmakat.

 
A repertoár megújítását a Szentivánéji álom zenés-bábos mesejáték október eleji bemutatásával kezdi a Kolibri. A 8 éves kortól ajánlott előadásban tündérek, királyok, királynők és szerelmesek kelnek életre a terepasztalon, a színpadon és a vetítővásznon – Shakespeare szövegére, Mendelssohn zenéjére.
November elejére újabb, a Platform 11+ európai uniós ifjúsági színházi programban készülő darab kerül színpadra: Tasnádi István Cyber Cyrano című drámájában egy kamasz lány saját kudarcait, meg nem élt sikereit kompenzálandó egy internetes közösségi oldalon általa alkotott, kitalált személyek iránt ébreszt szerelmet osztálytársaiban. A középiskolásoknak szóló előadáshoz az internetes szerepjátékok veszélyeire figyelmeztető színházi nevelési foglalkozás kapcsolódik.
 
November 20-án a Kaláka együttes méltán klasszikussá vált dalaira írt történetet mutat be a Kolibri. Az élő zenés Kaláka Bábszínházat a hatévesnél idősebbeknek ajánlják. November 27-én a tavaly bemutatott Kippkopp és Tipptopp története folytatódik a Kolibri Fészekben Kippkopp gyerekei címmel. A csecsemőszínházból már kinőtt, de a gyerekszínházi előadásokhoz még kicsi 2-5 éves korosztálynak készülő zenés asztali bábjátékban a két népszerű gesztenyefigura felnőve családot alapít. A bemutató a tavaly készült Tekergő után a Small Size európai uniós együttműködés második bemutatója lesz.
 
Rasszizmus, svéd szemüvegen át
 
A Kolibri februárban tervezi színpadra állítani a Svédországban élő rendező, Benedek Judit kezdeményezésére készülő darabot, mely a magyarországi romák helyzetét svédek szemüvegén keresztül mutatja be. A rendezőnő az olaszliszkai tragédia után kezdett érdeklődni a romák iránt, többször látogatott el svéd írókkal, színházvezetőkkel nehéz sorsú falvakba az elmúlt évben. Az előadást Stockholmban is játsszák majd. Áprilisra készül el Németh Ákos A webáruház című ifjúsági előadása Perényi Balázs rendezésében. A történetben két kamasz lány tudatmódosító szerek árusításával akar népszerűvé válni iskolatársai körében. A kezdetben inkább csak izgalmas kalandot kereső „dílerek” azonban nemsokára maguk is függővé válnak, konkurenciaként pedig kivívják a valódi maffiózók rosszallását.
 

A teljes cikkhez kattintson ide.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Operapremierek a következő évadban

2010. Augusztus 30. Hétfő, 22:04, Forrás: fidelio

Kísérletező évbe kezdenek a dalszínházak, a 2010/2011-es szezonban számos izgalmas előadásra lehet számítani.

Tovább

Vígszínház: három bemutató, nyílt nap, a magyar dal napja

2010. Augusztus 30. Hétfő, 21:55, Forrás: kultura

Három bemutató lesz októberben a Vígszínházban, ahol ősszel ismét nyílt napot tartanak és készülnek a magyar dal, valamint a magyar dráma napjára is.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!