Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Fellini, Márai és Moldova a Karinthy Színház idei évadában

2010. Szeptember 02. Csütörtök, 21:47, Forrás: kultura

Mészáros Márta színpadi Fellini-rendezése, több Márai-darab és egy új Moldova György-vígjáték is szerepel a budapesti Karinhty Színház 2010/2011-es évadának újdonságai között.

 

 

(MTI) - Karinthy Márton igazgató beszámolt a színházban nyáron lezajlott átalakításokról: mintegy kétszeresére bővítették az előcsarnokot, ahol új ruhatár és női mosdó is helyet kapott, valamint egy második bejáratot nyitottak a nézőtérre, amely légkondicionált lett.

   
A színház idén ünnepli fennállásának 29. évfordulóját, ami bizonyítja, hogy igenis létezhet Budán színház - hangsúlyozta Karinthy Márton. Mint fogalmazott, sosem hitt az úgynevezett művész- és bulvárszínház szembeállításában: a közönség szeret a Karinthy Színházba járni, "és ezt nem kell szégyellni".
   
Molnár Gyula, a XI. kerület polgármestere jelképesnek nevezte, hogy a Bartók Béla út végén, az egykori Haladás mozi épületében "meg tudott tapadni" egy színház, távolról csatlakozva Újbuda Szent Gellért tér és a Karinthy Frigyes utca között kiépülő új kulturális főutcájához.
   
Az új évadról szólva Karinthy Márton elárulta, saját bemutatóik sorát a filmesként ismert Mészáros Márta pályafutásának második színpadi rendezése, a Cabiria éjszakái nyitja szeptember 24-én. Federico Fellini világhírű filmjét Pataki Éva alkalmazta színpadra; a főbb szerepeket Kecskés Karina, Balázs Andrea, Kapócs Zsóka, Hámori Ildikó, valamint a színházban először szereplő Árpa Attila és Czinkóczi Zsuzsa alakítják.
   

Szintén "női darab" lesz októberben a kecskeméti Katona József Színházzal bemutatott Csodás vagy, Júlia, Somerset Maugham vígjátéka.

 

A folytatáshoz kattintson ide.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Meghívott előadásokból gazdálkodik a tatabányai Jászai Mari Színház

2010. Szeptember 02. Csütörtök, 21:50, Forrás: kultura

A megyeszékhely színháza – a megnövekedett fenntartási költségek miatt – idén arra kényszerül, hogy az eddig megszokottól eltérően – saját előadások létrehozása helyett – a felnőtt nézőknek szóló kínálatot meghívott produkciókból állítsa össze.

Tovább

Operapremierek a következő évadban

2010. Augusztus 30. Hétfő, 22:04, Forrás: fidelio

Kísérletező évbe kezdenek a dalszínházak, a 2010/2011-es szezonban számos izgalmas előadásra lehet számítani.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!