Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Meghívott előadásokból gazdálkodik a tatabányai Jászai Mari Színház

2010. Szeptember 02. Csütörtök, 21:50, Forrás: kultura

A megyeszékhely színháza – a megnövekedett fenntartási költségek miatt – idén arra kényszerül, hogy az eddig megszokottól eltérően – saját előadások létrehozása helyett – a felnőtt nézőknek szóló kínálatot meghívott produkciókból állítsa össze.

 
Ezért az évad a „változatosság” jegyében zajlik, aminek megfelelően havonta megújuló kínálat (több színháztól / társulattól többféle produkció) várja a nézőket. Ugyanakkor a havi előadások száma is csökkeni fog, vagyis ezek az előadások kevesebb alkalommal lesznek láthatók, esetenként csak egyetlen egyszer.
 
A színház előzetes terveiben ugyan nem szerepelt, de – a hűséges bérletes közönség óhajának eleget téve – a meghívott előadások egy részét mégis bérletbe foglalták.
 
A felnőtt bérletben az egri színház Csörgess meg! című „mobil revüje”, a budapesti Katona József Színházból A hős és a csokoládékatona és Kern András előadásában A kellékes című előadás (a Vígszínház és az Orlai Produkciós Iroda közös előadása) lesz látható. Az első (Jászai-Hűség) bérletes előadás szeptember 25-én lesz.
 
A színház a gyerekeknek hirdetett előadásait változatlan bérletes konstrukcióban kínálja. Összesen nyolc meghívott előadás látható (a kaposvári Csiky Gergely Színház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház, a Tintaló Társulás és Méhes Csaba és a Brass int the Five előadásaiban) a korosztályok szerint meghirdetett négy bérletben.
 
A tervek szerint saját, tatabányai gyermekelőadás mégis készül az új házban, ennek bemutatója novemberre várható. Kárpáti Péter Országalma című darabját rendezőként végzett fia, Kárpáti István állítja színpadra.
További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Eltáncolják Tróját

2010. Szeptember 02. Csütörtök, 21:54, Forrás: kultura

Az idei év popzenei dömpingje mellett a táncművészet szerelmesei is világszerte népszerű  produkciók közül válogathatnak. A Lord Of The Dance sikere után ősszel egy másik neves, nemzetközileg is elismert társulat érkezik hazánkba. A Fire Of Anatolia Dance Group néhány éve már meghódította a magyar közönséget, a török társulat ezúttal a Trója című előadásával november 8-án Veszprémben, 9-én Budapesten és 10-én Debrecenben lép fel.

Tovább

Fellini, Márai és Moldova a Karinthy Színház idei évadában

2010. Szeptember 02. Csütörtök, 21:47, Forrás: kultura

Mészáros Márta színpadi Fellini-rendezése, több Márai-darab és egy új Moldova György-vígjáték is szerepel a budapesti Karinhty Színház 2010/2011-es évadának újdonságai között.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!