Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Eltáncolják Tróját

2010. Szeptember 02. Csütörtök, 21:54, Forrás: kultura

Az idei év popzenei dömpingje mellett a táncművészet szerelmesei is világszerte népszerű  produkciók közül válogathatnak. A Lord Of The Dance sikere után ősszel egy másik neves, nemzetközileg is elismert társulat érkezik hazánkba. A Fire Of Anatolia Dance Group néhány éve már meghódította a magyar közönséget, a török társulat ezúttal a Trója című előadásával november 8-án Veszprémben, 9-én Budapesten és 10-én Debrecenben lép fel.

 Trója
A látványos előadás történetvezetése a Brad Pitt főszereplésével készült, nagy sikerű Trója című filmét követi, a tökéletes illúzióról izgalmasnak ígérkező koreográfiák, roppant méretek, 150 robotlámpa és háttérvetítés gondoskodik.
 
A monstre produkcióban az 1300 m2-es színpadon nem mindennapi látványt nyújt a sokszor teljes létszámban megjelenő, 85 főből álló tánckar, a hatalmas várfal vagy a 8 méter magas faló. A szereplők 2000(!) jelmezét 450 féle különböző anyagból készítették, többek közt üzbegisztáni, különlegesen szőtt filcből, vagy kézzel festett műselyemből. A korhű ruházat és kultúra bemutatására a táncosok 500 pár cipőt, 850 fejdíszt és 500 karkötőt használnak.
További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Újabb két színházigazgatót neveztek ki

2010. Szeptember 02. Csütörtök, 21:56, Forrás: fidelio

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén döntött a Radnóti Miklós Színház és a Katona József Színház vezetőjének kinevezéséről.

Tovább

Meghívott előadásokból gazdálkodik a tatabányai Jászai Mari Színház

2010. Szeptember 02. Csütörtök, 21:50, Forrás: kultura

A megyeszékhely színháza – a megnövekedett fenntartási költségek miatt – idén arra kényszerül, hogy az eddig megszokottól eltérően – saját előadások létrehozása helyett – a felnőtt nézőknek szóló kínálatot meghívott produkciókból állítsa össze.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!