Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Horváth Ádám operaénekes lesz a miniszteri biztos a dalszínházban

2010. Szeptember 06. Hétfő, 17:32, Forrás: mti

Horváth Ádám operaénekes lesz a miniszteri biztos a Magyar Állami Operaházban, kinevezése fél évre szól - jelentette be Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára a dalszínház hétfői évadnyitó társulati ülésén Budapesten.

Réthelyi Miklós miniszter szeptember 1-jei hatállyal nevezte ki Horváth Ádámot. Feladata a színház teljes körű pénzügyi és gazdasági átvilágítása. A miniszteri biztosnak az átvilágítás megállapításai alapján javaslatot kell kidolgoznia a Magyar Állami Operaház leghatékonyabb működését biztosító közjogi szervezeti formára. Tevékenységét a nemzeti erőforrás miniszter a kulturális államtitkár útján irányítja.

Az államtitkár megjegyezte: a kényszerű pénzügyi zárolások azonban sokkal jobban érintettek más művészeti ágakat, intézményeket, mint a dalszínházat, ahol mindössze 5 millió forintot zároltak. Ebből is látható, hogy a kormányzat számára milyen fontos a MÁO jó működése és jövője - mutatott rá Szőcs Géza.

 

Vass Lajos főigazgató az államtitkár segítségét kérte abban, hogy a ház visszakaphassa a kinevezésekor három évre írásban garantált 5,3 milliárd forintos büdzsét. Ebben a naptári évben ugyanis csupán 4,7 milliárdra kaptak ígéretet. Támogatást kért az Erkel Színház újjá- vagy felépítése ügyében is.

 

A teljes cikkhez kattintson ide.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Elhunyt Bánffy György

2010. Szeptember 06. Hétfő, 17:37, Forrás: szinhaz.hu

Életének 84. évében elhunyt Bánffy György, a József Attila Színház művésze, a Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész. A József Attila Színház saját hallottjának tekinti a váratlanul, tragikus hirtelenséggel eltávozott doyenjét.

Tovább

Gyerekeket és felnőtteket is várnak a bábok

2010. Szeptember 02. Csütörtök, 21:59, Forrás: fidelio

Klasszikus mesék és kortárs gyerekversek kicisknek, balett és opera nagyoknak a Budapest Bábszínház új évadában.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!