Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Presidance – A Magyar Világsiker

2010. Szeptember 09. Csütörtök, 21:37, Forrás:

Egy különleges előadás házigazdája lesz Tatabányán a Jászai Mari Színház. Egy egyedülálló táncegyüttes lesz a város vendége: azt ígérik, produkciójuk felejthetetlen élményt jelent majd a közönség számára.

A magyar kultúra jellegzetességei - azaz a lenyűgöző muzsika és temperamentumról árulkodó táncok - világszerte hódítanak: Külföldi országokban is évek óta népes tábort vonzanak. Így aztán bizonyára sokak érdeklődését felkelti a Presidance: Hungarythm show, elvégre Vári Bertalan társulata a Magyar Néptánc legkiválóbb táncművészeiből áll.

Az együttes alapítója, szólótáncosa és koreográfusa Magyarország legjobb táncművészének választott, Harangozó díjas és méltán elismert Vári Bertalan, akinek neve szerte a világon sokak számára ismerősen cseng, hiszen a Presidance külföldi fellépéseinek visszhangja egy szóval jellemezhető: Óváció. Totális teltházak, Örjöngő tömegek, 10 perces tapsvihar az előadás végén. Magyarországon eddig egyedülálló művészeti színvonal, lenyűgöző látványvilág és nemzetközi hírnév ez a Presidance Company. A Presidance kreatív „agya” és művészeti koncepciójának megalkotója Vári Bertalan nemcsak saját, eddigi tapasztalatait foglalja össze az előadásban, hanem egy Magyarországon eddig ismeretlen - még a külföldi sztárfellépők: Cirque du Soleil, Michael Flatley viszonylatában is egyedülálló produkciót és látványvilágot hozott létre, amely interaktivitásában is felejthetetlen: a nézők az előadás résztvevőinek érezhetik magukat. A társulat sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy – többek között – meghívást kaptak a New York-i Broadwayre. A táncosokat a Kerekes Band és a Csík Zenekar zenéjét élőben játszó Anselmo Crew formáció kíséri.

A Presidance csapatát az együtteshez a Cirque du Soleil társulatból érkezett artista egészíti ki. Az előadás díszleteit – a Steven Spielberggel is együtt dolgozó – Szabolcs János és csapata álmodta színpadra. A Hungarythm a tánc, a zene és a cirkusz elemeit felhasználva invitálja nézőit egy felejthetetlen utazásra, amelyben felvillannak életünk fontos állomásai, bepillantást nyerünk az emberek érzés- és érzelemvilágába, hol könnyek között, hol ámulatba esve, hol pedig nagyokat nevetve ismerünk önmagunkra és látjuk meg saját sorsunkat.

 

"Mi magyarok semmiben sem különbözünk más nemzetektől, kicsit mégis mások vagyunk," mondja a Hungarythm filozófiájáról Vári Bertalan. Mi is szeretünk táncolni, zenélni, nagyokat mulatni. Mindennapjainkat öröm és bánat, élet és halál tánca járja át. Az évszázadok harca égett zsigereinkbe, így ha nincs kivel, hát egymással harcolunk. Földünket vér és könny áztatta, mégis imádunk nagyokat nevetni és imádunk élni! Ahogy Vári Bertalan összefoglalja: más ritmust ver a szívünk, más ritmusra jár a lábunk! Ez a Hungarythm. Az előadás 2010.09.26.-án 19:00 órakor lesz látható a Tatabányai Jászai Mari Színházban.

Az előadás időtartama 2 x 45 perc

További információ: www.presidance.com

Jegyrendelés.

 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Soul & Gospel Fesztivál az Arénában

2010. Szeptember 09. Csütörtök, 21:45, Forrás: est.hu

A hit és a pop nem is áll annyira távol egymástól, mint azt első blikkre vélnéd. Sőt, szoros kapcsolat fűzi őket össze. A Soul & Gospel Fesztivál a Westend tetőteraszról idén az Arénába költözik.

Tovább

Megvannak a Színikritikusok Díjának jelöltjei

2010. Szeptember 07. Kedd, 15:11, Forrás: fidelio

Idén 15 kategóriában 51 jelölt várhatja a szeptember 26-i díjkiosztó gálát. A legtöbb jelölésben az Örkény Színház érdekelt.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!