Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Évadnyitó az Új Színházban

2010. Szeptember 09. Csütörtök, 21:48, Forrás: fidelio

Idén 101 éves az Új Színház épülete. Az évad ennek szellemében készült - mondta Márta István igazgató.

Márta István, az Új Színház igazgatója megtartotta rendes évad eleji sajtótájékoztatóját, melynek keretében ismertette az elmúlt évad eredményeit és felvázolta a következő évad terveit. Az esemény végén átadták a Cortina- és a Paulay Ede-díjakat is.

Az igazgató elmondta, az Új Színház a tavalyi évadban 271 saját előadást tartott, melyet 56.084 fizető néző tekintett meg, ez 88,1%-os fizető látogatottságot jelent. Ismertette az elmúlt évad bemutatóit, valamint befogadott produkcióit, új sorozatait. Kiemelte a társulat tavaly díjazott tagjait (Pálfi Kata (Jászai-díj; Colombina díj - Vidor fesztivál), Galkó Balázs (Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztje), Bánsági Ildikó (Páger gyűrű), Pokorny Lia (Gundel Művészeti díj), Fodor Annamária (Paulay Ede-díj), Berzy Tamás (Cortina-Szín-Tár-díj). Bemutatta azt a könyvet is, mely az Új Színház 101. születésnapjára készült.

Színház a Szerecsen utczában
 

Kovács Györgyi gazdasági igazgató beszámolt a bérletrendszerről és a kedvezménykártyákról: az eddigi sikeres bérleteket megtartja a színház, sőt, további akciókkal erősítik a közönség színházbajárási kedvét.

Szikora János művészeti vezető fölsorolta a jövő évad bemutatóit. Elsőként a Magyar Állami Operaházzal és a Budapesti Őszi Fesztivállal koprodukcióban készülő Csodálatos mobilvilág című opera lesz látható, melyet zeneszerzőként az igazgató, Márta István, rendezőként Szikora jegyez. Szikora még egy előadást tudhat majd magáénak, Ghelderode: Képek Assissi Szent Ferenc életéből című darabját rendezi, melynek februárban lesz a bemutatója. Dolgozik a társulattal Bagó Bertalan (Beth Henley: A szív bűnei), a szerb Egon Savin (Osztrovszkij: Az erdő) és Hargitai Iván (Závada Pál: Bethlen). Ács János, a korábbi művészeti vezető egy zenés vígjátékot állít színpadra, Harmath Imre, Barabás Pál és Eisemann Mihály művét, a Kávé habbalt.

Folytatás.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Bánk bán a sakktáblán

2010. Szeptember 09. Csütörtök, 21:52, Forrás: fidelio

Négy nap alatt négy különleges műsornak, öt előadásnak ad helyet a reformkori építészet egyik fővárosi remeke, a Károlyi-palota.

Tovább

Soul & Gospel Fesztivál az Arénában

2010. Szeptember 09. Csütörtök, 21:45, Forrás: est.hu

A hit és a pop nem is áll annyira távol egymástól, mint azt első blikkre vélnéd. Sőt, szoros kapcsolat fűzi őket össze. A Soul & Gospel Fesztivál a Westend tetőteraszról idén az Arénába költözik.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!