Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Shakespeare-től Egressy Zoltánig válogatnak Szegeden

2010. Szeptember 12. Vasárnap, 16:51, Forrás: kultura.hu

Tizenöt bemutató – közte három opera, egy operett, két balett és két gyerekdarab – szerepel a Szegedi Nemzeti Színház 128. évadjának műsorán – közölte Gyüdi Sándor főigazgató pénteken a csongrádi megyeszékhelyen.

(MTI) - Az évad szerzői között olyan klasszikusok vannak, mint Shakespeare, Molière, Csehov, Dickens, a XX. századi magyar irodalom nagyjai, Kosztolányi Dezső, Weöres Sándor, s kortársak is, Görgey Gábor, Pozsgai Zsolt vagy Egressy Zoltán - mondta a direktor az évadnyitó társulati ülésen.

   
Zenei téren is a klasszikus szerzők a meghatározók, így az évad során a közönség Verdi-, Csajkovszkij-, Liszt Ferenc- és Kodály Zoltán-műveket hallhat majd – tette hozzá a karnagy.
   
Botka László szegedi polgármester közölte, a színházi törvény a hazai teátrumok közül a szegedinél okozta az egyik legnagyobb költségvetési kiesést, több mint 200 millió forinttal csökkent az intézmény állami támogatása. A fenntartó önkormányzat azonban úgy döntött, 2010-es költségvetéséből teljes egészében pótolja a kieső állami támogatást. Jövőre erre már nem lesz szükség, mert az állami finanszírozás szempontjából meghatározó nézőszám a 2009-2010-es évadban 26 százalékkal növekedett, a fizető vendégek száma meghaladta a százezret, s az előadások átlagosan 70 százalékos ház előtt mentek.
   
A polgármester bejelentette, idén elindul a teátrum történetének – a nagyszínház épületének negyedszázaddal ezelőtti rekonstrukciója után – legnagyobb felújítása. A több mint félmilliárd forintos beruházásból 240 millió forintot uniós támogatás fedez, 270 millió forint pedig az önkormányzat saját forrása.
 
További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Palya Bea a Müpában

2010. Szeptember 13. Hétfő, 21:44, Forrás: kultura.hu

Palya Bea neve minőség és garancia. Minőség úgy a népdaléneklésben, mint a jazzben és a popban. Garancia arra, hogy a közösen töltött órák alatt együtt örülünk majd ennek az élet nevű játéknak.

Tovább

Sűrű évadkezdés a Bárkánál

2010. Szeptember 12. Vasárnap, 16:49, Forrás: kultura.hu

Nádas Péter-darabok a Debreceni alternatív színházi szemlén, részvétel a Józsefvárosi napokon és az Évadnyitó színházi fesztiválon, illetve Igazság-bemutató.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!