Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

A Nemzeti ősszel

2010. Szeptember 14. Kedd, 21:27, Forrás: kultura.hu

Címszavakban az ősz: nyílt nap, Predrag Todorovic tárlata, Három nővér-bemutató Andrei Şerban rendezésében, Faludy-est, Térey-premier, Bodó Viktor Peter Handke-rendezése.

 
Idén is megrendezik (szeptember 19.) a hagyományos évadindító nyílt napokat nyílt próbákkal, kiállításmegnyitókkal, jelmezpróbával, zenés beszélgetéssel, kulisszajárással, koncertekkel, kedvezményes jegy- és bérletvásárlási lehetőséggel, jó idő esetén társasjátékkal és sportfoglalkozással.
 
A nyílt nap programjai közül a két kiállítást külön is figyelmet érdemel: a horvát Predrag Todorovic festőművész tárlata a Zikkurat Galériában nyílik majd, Szilvitzky Margit, Krajcsovics Éva és Várhelyi Tímea közös kiállítása pedig az Előcsarnokban, a Három nővér bemutatóhoz kapcsolódva.
 
„Amikor elkezdek dolgozni egy Csehov-darabon, meg kell találnom a drámai folytonosságot abban, ami mindig töredékesnek, végesnek, illogikusnak tűnik. Hogy megértsük a szöveg alatti rétegek híres csehovi szüneteit, csak abban bízhatunk, hogy a kapcsolatokból fakadó rejtett feszültségek vezetnek majd minket” – mondja Andrei Şerban, aki szeptember 24-én mutatja be Csehov Három nővér című színművét Udvaros Dorottya, Schell Judit és Péterfy Bori főszereplésével. Andrej szerepében a társulathoz frissen szerződött Znamenák Istvánt láthatja a közönség.
 
Szeptember 26-án Faludy Györgyre emlékezik a színház. A Kossuth-díjas költő alakját barátai, tisztelői idézik meg egy zenés irodalmi est keretében. A kétórás emlékestet Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatója rendezi, és Szőcs Géza kulturális államtitkár nyitja meg. A fellépő művészeket, többek mellett Hobót, Deák Bill Gyulát, Kubik Annát, Gerendás Pétert, Lukács Sándort, Székhelyi Józsefet, Molnár Piroskát, Palya Beát Tóth Ágnes, a Faludy-szavalóversenyt rendező tabi Somogyi TISZK Közép- és Szakiskola Rudnay Gyula Középiskolája és Szakiskolájának irodalomtanára konferálja fel.
 
Ismét utazik A jég! Mundruczó Kornél nagy sikerű, több fesztiválon díjnyertes rendezése ezúttal az oroszországi Permbe kapott meghívást. Az előadás a Texture Fesztiválon látható szeptember 27-én.
 
Október 2-án kerül sor az évad első magyar ősbemutatójára. Térey János: Jeremiás avagy Isten hidege című misztériumjátékát Valló Péter rendezi a Gobbi Hilda Színpadon. Térey János grandiózus Debrecen-misztériuma egy fordulóponthoz elérkezett férfi összegzése emberi kötődésekről, életről és halálról. A „cívis utópia” főszereplője Jeremiás, a debreceni születésű, de már régóta Budapesten élő parlamenti képviselő. Megformálója László Zsolt.
 
Ateljes cikkhez kattintson ide.
További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Nem sikerült színházigazgatót választani Pécsen

2010. Szeptember 16. Csütörtök, 22:03, Forrás: kultura.hu

Nem sikerült megválasztani a Pécsi Nemzeti Színház igazgatóját, mert a városi közgyűlés csütörtöki ülésén egyik jelölt sem kapta meg a képviselők többségének támogatását.

Tovább

Palya Bea a Müpában

2010. Szeptember 13. Hétfő, 21:44, Forrás: kultura.hu

Palya Bea neve minőség és garancia. Minőség úgy a népdaléneklésben, mint a jazzben és a popban. Garancia arra, hogy a közösen töltött órák alatt együtt örülünk majd ennek az élet nevű játéknak.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!