Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Nem sikerült színházigazgatót választani Pécsen

2010. Szeptember 16. Csütörtök, 22:03, Forrás: kultura.hu

Nem sikerült megválasztani a Pécsi Nemzeti Színház igazgatóját, mert a városi közgyűlés csütörtöki ülésén egyik jelölt sem kapta meg a képviselők többségének támogatását.

 
(MTI) - A teátrum vezetői posztjára a színházat mintegy két évtizede irányító Balikó Tamás mellett Dörner György, Rázga Miklós, Márton András színművész, valamint Béres Attila és Rusznyák Gábor rendező pályázott. Mind a hat jelentkezés érvényes volt, s bár a szakmai előkészítő bizottság Balikó Tamás és Márton András pályázatát részesítette előnyben, az önkormányzat kulturális bizottságának támogatását egyikük sem nyerte el, ahogy a közgyűlését sem.
   
Balikó Tamás megbízatása jövő év február 15-én jár le, s mivel a pályázat eredménytelen lett, az intézményvezető személyéről az októberi választások után felálló új közgyűlésnek kell döntenie egy új eljárás keretében.
   
A korábban meghirdetett pályázati kiírás szerint a vezető 2011. február 16-tól öt éven át töltheti be a tisztséget. A jelentkezőkkel szemben követelmény a felsőfokú szakirányú végzettség és legalább ötéves szakmai gyakorlat.
   
Elvárás a műfaji sokszínűségre, a hazai opera-, musical- és operettkincs bemutatására való törekvés, s emellett az is, hogy az intézmény fokozottan vegyen részt a fiatalok színházra nevelésében, a színházlátogatók között a gyermek és ifjúsági korosztály arányának növelésében.
   
Az igazgatónak a gazdasági viszonyok, támogatások figyelembevételével, optimálisan kell megterveznie a teátrum működtetését, kihasználtságát, és feladata az intézmény operatagozatának fejlesztése, továbbá a Pécsi Balett szerepének erősítése is.
További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Öten pályáztak a tatabányai Jászai Mari Színház vezetésére

2010. Szeptember 16. Csütörtök, 22:06, Forrás: kultura.hu

Öt pályázót hallgat meg csütörtökön a tatabányai önkormányzat szakmai bizottsága, a Jászai Mari Színház igazgatói álláshelyére kiírt pályázat eredményéről a bizottság később ad tájékoztatást.

Tovább

A Nemzeti ősszel

2010. Szeptember 14. Kedd, 21:27, Forrás: kultura.hu

Címszavakban az ősz: nyílt nap, Predrag Todorovic tárlata, Három nővér-bemutató Andrei Şerban rendezésében, Faludy-est, Térey-premier, Bodó Viktor Peter Handke-rendezése.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!