Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Öten pályáztak a tatabányai Jászai Mari Színház vezetésére

2010. Szeptember 16. Csütörtök, 22:06, Forrás: kultura.hu

Öt pályázót hallgat meg csütörtökön a tatabányai önkormányzat szakmai bizottsága, a Jászai Mari Színház igazgatói álláshelyére kiírt pályázat eredményéről a bizottság később ad tájékoztatást.

 
(MTI) - A városházán a bizottság egyenként hallgatja meg az öt pályázót. Az MTI úgy tudja, a direktori posztra pályázott Bencze Ilona színművész; Crespo Rodrigo színművész; Dósa Zsuzsa színművész; Szolnoki Tibor színművész, énekes, művészeti vezető és az intézményt 10 éve vezető Harsányi Sulyom László.
   
A jelenlegi igazgató megbízatása december 31-én lejár, a poszt betöltésére július 16-án jelent meg pályázat. A törvény szerint a felkért szakmai bizottságnak 30 napja van az elbírálásra, a határidő szeptember 16-án jár le, azonban a pályázati kiírásban december 20. szerepel az eredményhirdetés dátumaként. Az önkormányzat tájékoztatása szerint erről értesítették a szakminisztériumot, és várható, hogy a képviselők következő ülésükön kinevezik az új igazgatót.
    
A színházigazgatói pályázat elbírálására felkért bizottság tagja Ablonczy Dánielné, a kulturális bizottság elnöke, Görözdi Géza, a Jászai Mari Színház közalkalmazotti tanácsának elnöke, Margitai Ági színész, Mészáros Kartal, a reprezentatív szakszervezet delegáltja, Nagyné Varga Melinda, a szakminisztérium főosztályvezetője, Nánay István kritikus, Simon István, a Pécsi Nemzeti Színház ügyvezető igazgatója, Székely Gábor rendező és Schmidt Csaba ügyvezető alpolgármester.
További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Dimenzióugrások Borlai Gergővel

2010. Szeptember 16. Csütörtök, 22:09, Forrás: kultura.hu

Szeptember 27-én Borlai Gergő Divided Concertjével indul a Hétfő esti jazz-sorozat a Müpában.

Tovább

Nem sikerült színházigazgatót választani Pécsen

2010. Szeptember 16. Csütörtök, 22:03, Forrás: kultura.hu

Nem sikerült megválasztani a Pécsi Nemzeti Színház igazgatóját, mert a városi közgyűlés csütörtöki ülésén egyik jelölt sem kapta meg a képviselők többségének támogatását.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!