Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Dimenzióugrások Borlai Gergővel

2010. Szeptember 16. Csütörtök, 22:09, Forrás: kultura.hu

Szeptember 27-én Borlai Gergő Divided Concertjével indul a Hétfő esti jazz-sorozat a Müpában.

Ladányi Andrea és Borlai Gergő 
Borlai Gergő
az utóbbi években korántsem elégedett meg azzal, hogy képességeit a már megszokott keretek között kamatoztassa, műfajokat és stílusokat áthágva folyamatosan kísérletezett ütőhangszere lehetőségeivel. A Hétfő esti jazz nyitóprodukciójával, a Divided Concerttel is új vizekre hajózik. A kortárs zenei életet követők számára nem lesz meglepő, hogy a közreműködők között ezúttal táncművészt is találni, hiszen Borlai Gergő Ladányi Andreával közös BL elnevezésű performansza sokak érdeklődését felkeltette az elmúlt évek során. A dobos új albumáról, az MMM-ről is válogat majd a koncerten, a tervek szerint pedig a vendégek szerzeményei is testreszabott hangszerelésben szólalnak meg.
 
A koncerten Borlai Gergő a hazai jazz- és rockzene két, évtizedek óta meghatározó művészével, Dresch Mihállyal és Tátrai Tiborral is együtt muzsikál majd. Az est egyik izgalmas pillanata lesz a francia Nguy'n L fellépése, aki filozofikus játékát különböző népzenei elemekkel egészíti ki, például vietnámi szüleinek hazájából származó motívumokkal. Az autodidakta zenész elmélyültségét és széles látókörét jól érzékelteti, hogy képzőművészetből és filozófiából szerzett diplomát.
 
Szintén elismert és különleges tudású vendég az egzotikus dobok brit mestere, Pete Lockett. A zenészt szerteágazó képességei mellett az tette igazán híressé, hogy a Föld távoli szegleteiből gyűjtött ütőhangszereinek új szerepet talált a kortárs könnyűzene világában.
 
A fiatalabb generációt képviseli Oláh Tzumo Árpád zongorista. A koncert másik fiatal vendége, a 26 éves Hadrien Feraud basszusgitáros számára máig a Weather Report, és annak legendás gitárosa, Jaco Pastorius stílusa jelenti a legfontosabb inspirációt.
További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Péntektől a Madáchban a Jézus Krisztus Szupersztár

2010. Szeptember 18. Szombat, 10:26, Forrás: kultura.hu

Friss fordításban, hármas szereposztásban mutatja be Andrew Lloyd Webber egyik legsikeresebb musicaljét, a Jézus Krisztus Szupersztárt a budapesti Madách Színház pénteken, szombaton és vasárnap

Tovább

Öten pályáztak a tatabányai Jászai Mari Színház vezetésére

2010. Szeptember 16. Csütörtök, 22:06, Forrás: kultura.hu

Öt pályázót hallgat meg csütörtökön a tatabányai önkormányzat szakmai bizottsága, a Jászai Mari Színház igazgatói álláshelyére kiírt pályázat eredményéről a bizottság később ad tájékoztatást.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!