Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Péntektől a Madáchban a Jézus Krisztus Szupersztár

2010. Szeptember 18. Szombat, 10:26, Forrás: kultura.hu

Friss fordításban, hármas szereposztásban mutatja be Andrew Lloyd Webber egyik legsikeresebb musicaljét, a Jézus Krisztus Szupersztárt a budapesti Madách Színház pénteken, szombaton és vasárnap

 
(MTI) - A szombati szereposztásban Jézust alakító Csengeri Attila elmondta: nem először találkozik a musicalénekesek egyik álmának számító szereppel. "A kilencvenes évek elején, huszonévesen a Rockszínházban szinte beugrásszerűen kaptam a feladatot, majd a Pécsi Nemzeti Színházban már ’krisztusi korban’ talált meg ismét a szerep" - emlékezett az énekes.
   
Mint megjegyezte, a legutóbbi Jézus-alakítás óta nem csak a hangja változott, de a János evangéliumát feldolgozó zenés darabot érettebben, egészen más lelkülettel éli meg.
   
A színrevitel, a látvány inkább egy Broadway-produkcióhoz áll közelebb - hasonlította össze a Madách előadását a korábbi produkciókkal Csengeri Attila, hozzátéve: a színpadkép állandó változása és a sok mozgás folyamatos figyelmet igényel a szereplőktől.
   
Az előadásban ezúttal Pilátus szerepét kapta Sasvári Sándor, aki a Rockszínházban 1986 és 1997 között tizenegy évig alakította Jézust. Ez a szerep hozta meg az országos ismertséget és a nagyközönség szeretetét - mondta az énekes. "Akkoriban forradalmi tett volt, hogy hosszú tiltás után bemutattuk a Jézus Krisztus Szupersztárt. Most más körülmények között, sokkal több pénzből készül a Madách előadása, de a mondanivaló ugyanaz: Jézus Krisztus a történelem legkiemelkedőbb személyisége" - vallott a darabról Sasvári Sándor.
   
Mint felidézte, Krisztus szerepét egy másik darabban, Tolcsvay László Mária evangéliuma című musicaljében is őrá osztották, míg a Sztárcsinálókban egy ál-Jézust alakított.
   
Egy színész életében furcsa alkalmak adódhatnak - utalt Sasvári Sándor a Madách új bemutatójára, melyben immár Jézus ellenfeleként, Pilátusként láthatja a közönség. Mint azonban hozzáfűzte, nem először fordul elő pályafutása során hasonló, hiszen a Nyomorultak, az Anna Karenina, valamint a Sztárcsinálók különböző színreviteleiben is két eltérő szerepet alakíthatott.
   

 

A teljes cikk elolvas's'hoz kattintson ide.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Haumann Péter a Nemzet Színésze lett

2010. Szeptember 22. Szerda, 15:06, Forrás: MTI

Haumann Péter Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas színművészt választották meg kedden a Nemzet Színészei közé a közelmúltban elhunyt Kállai Ferenc helyére. "Ha már ilyen szerencsés helyzetbe kerültem, ezt illik utólag is igazolni" - reagált a hírre Haumann Péter az MTI-nek.

Tovább

Dimenzióugrások Borlai Gergővel

2010. Szeptember 16. Csütörtök, 22:09, Forrás: kultura.hu

Szeptember 27-én Borlai Gergő Divided Concertjével indul a Hétfő esti jazz-sorozat a Müpában.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!