Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Idén songok és áriák is felcsendülnek az Operettben

2010. Október 01. Péntek, 12:22, Forrás: fidelio

Operett és musical után opera a Budapesti Operettszínházban, ezért is a Nagymező utcai teátrum 2010/2011-es évadjának szlogenje: Emeljük a tétet – hangzott el az évadnyitó társulati ülésen. Fényes Szabolcs, Bacsó Péter, G. Dénes György, Kurt Weill, Bertolt Brecht, Giacomo Puccini, Vajda János és Johann Strauss darabjai kerülnek repertoárra.

Hét premier, 524 előadás csak a Nagymező utcában, 17 belföldi és 12 külföldi vendégjáték, 370 ezer néző és 93 százalékos látogatottsági átlag - ez a Budapesti Operettszínház előző évada a számok nyelvére lefordítva. 2009/2010-ben a Nagymező utcai teátrumnak három operett-bemutatója - Molnár Ferenc-Zerkovitz Béla: A doktor úr; Ábrahám Pál: Bál a Savoyban; Leo Fall: Madame Pompadour - volt, a musicalrepertoárra Lévay Szilveszter és Michael Kunze Rebecca - A Manderley-ház asszonya című műve került koprodukcióban a Budapesti Tavaszi Fesztivállal, valamint három gyerek-ifjúsági produkció is a műsor része lett: a Musicalmesék, az Erdei kalamajka, illetve a Tavaszébredés című musical stúdióváltozata. E három produkció jelentősége Kerényi Miklós Gábor igazgató szerint az, hogy színházra nevelik a legfiatalabbakat.

Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán (fotó: Budapesti Operettszínház)
 

Az előző évad kapcsán a direktor kiemelte a Béres Attila rendezte Rebecca osztatlan sikerét, a musical iránt a budapesti premier után már Bukarest és Prága is érdeklődik, sőt a román fővárosban 2011-ben már színre is kerül Lévay Szilveszter és Michael Kunze zenés drámája. Nagy siker lett a Szinetár Miklós által színpadra állított Madame Pompadour, annak ellenére, hogy nem klasszikus Kálmán- és Lehár-műről van szó. A doktor úr viharos premierjéről is beszélt a direktor, hiszen ebbe a produkcióba az utolsó pillanatban ugrott be a megbetegedett Bajor Imre helyére Faragó András.

Fontos eseménye volt még az előző évadnak, hogy a hungarikumokról rendezett konferencián a Budapesti Operettszínház Kerényi Miklós Gábor felszólalhatott a Parlamentben az operettműfaj hungarikummá nyilvánításának érdekében; s az, hogy augusztus 20-i állami ünnepre Lévay Szilveszter komponálásában, a teátrum több sztárja közreműködésével elkészült az Összefogás dala.

A 2010/2011-es évad premierjeinek sorát a Nagymező utcában ősszel Fényes Szabolcs Szerdán tavasz lesz! című műve nyitja, melyet a színház retroperettként mutat be.

 

folytatás

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Legóemberek és a kortárs művészet

2010. Október 04. Hétfő, 21:19, Forrás: fidelio

Október 8-án veszi kezdetét a Budapesti Őszi Fesztivál, amely idén 19. alkalommal várja a kortárs alkotások iránt érdeklődőket.

Tovább

Átadták a Színikritikusok Díját

2010. Szeptember 27. Hétfő, 20:40, Forrás: fidelio

Szeptember 26-án harmincadik alkalommal adták át a Színikritikusok Díját. A jelölések és díjazottak tekintetében is az Örkény Színház vitte a pálmát.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!