Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Legóemberek és a kortárs művészet

2010. Október 04. Hétfő, 21:19, Forrás: fidelio

Október 8-án veszi kezdetét a Budapesti Őszi Fesztivál, amely idén 19. alkalommal várja a kortárs alkotások iránt érdeklődőket.

Tíz nap erejéig Budapest mai alkotásokkal és alkotókkal telik meg, legyen szó komoly- vagy könnyűzenéről, színházról, táncról, filmről, képzőművészetről, gyerekprogramokról és mindarról a definiálhatatlan dologról, ami a kortárs művészetet oly izgalmassá teszi. 

Az idei év arculatát műanyag emberkék - Playmobil-figurák - határozzák meg, a rácsodálkozás és gyermeki kíváncsiság szimbólumaként. Kovalik Balázs művészeti vezető, a Fidelio Est Prelűdjében tette fel a kérdést: „Miért van az, hogy a gyerekek szeretnek babákkal játszani? Pontosabban egy lekicsinyített világban, autók, bokrok, állatok, házak és emberek között elmerülni, legyenek azok fából, természetes anyagokból vagy fröccsöntve? Azt képzelik, hogy ők is olyan bátrak, mint az ólomkatona, vagy olyan szépek, mint a pillangóhercegnő?" Ezt a kérdéskört feszegeti a Budapesti Őszi Fesztivál idei kínálata. 

SZÍNHÁZ 

Október 15-én és 16-án az elmúlt évad német nyelvű színházi életének egyik sikerdarabja, a Schauspiel Graz és a Szputnyik Hajózási Társaság közös produkciója lesz látható, Magyarországon először: a Nestroy-díjas Bodó Viktor lenyűgöző, szavak nélküli színpadi videovíziója Az óra, amikor semmit sem tudtunk egymásról című Peter Handke darab nyomán.

 

folytatás

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Győriványi az Operaház új főzeneigazgatója

2010. Október 06. Szerda, 21:28, Forrás: fidelio

Az Operaház mai igazgatósági ülésén bejelentették: Győriványi Ráth Györgyöt nevezték ki főzeneigazgatónak. Megbízatása 2011. decemberéig szól.

Tovább

Idén songok és áriák is felcsendülnek az Operettben

2010. Október 01. Péntek, 12:22, Forrás: fidelio

Operett és musical után opera a Budapesti Operettszínházban, ezért is a Nagymező utcai teátrum 2010/2011-es évadjának szlogenje: Emeljük a tétet – hangzott el az évadnyitó társulati ülésen. Fényes Szabolcs, Bacsó Péter, G. Dénes György, Kurt Weill, Bertolt Brecht, Giacomo Puccini, Vajda János és Johann Strauss darabjai kerülnek repertoárra.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!