Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Győriványi az Operaház új főzeneigazgatója

2010. Október 06. Szerda, 21:28, Forrás: fidelio

Az Operaház mai igazgatósági ülésén bejelentették: Győriványi Ráth Györgyöt nevezték ki főzeneigazgatónak. Megbízatása 2011. decemberéig szól.

A megbízott főzeneigazgató a Fidelio.hu kérdésére elmondta, elsődleges feladatának azt tartja, hogy Horváth Ádám miniszteri biztossal együttműködésben konszolidálja a most kezdődött évadot, és hogy előkészítse a következő két évad terveit. Annyi már most is bizonyos, hogy évadonként huszonkét előadást (többek között a Pikk Dámát és a Macbeth-et) fogja vezényelni Győriványi Ráth György. A dirigens, aki legutóbb Polgár László emlékkoncertjén vezényelt az Andrássy úti dalszínházban, egyelőre nem kívánt további terveivel kapcsolatban részletekbe bocsátkozni.

Győriványi Ráth György
 

Győriványi Ráth György 1961-ben született Budapesten. Zenei tanulmányait trombitán, csellón és zongorán kezdte meg, 1987-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti főiskola karmester tanszakán Lukács Ervin növendékeként, majd Somogyi László szombathelyi és Kurt Masur weimari kurzusain képezte tovább magát. 1984-ben Leonard Bernstein ösztöndíjával Franco Ferrara sienai mesterkurzusán vett részt, majd 1987-ben Solti György ösztöndíjasaként a Tanglewood Music Fesztiválon Leonard Bernstein, Seiji Ozawa és Gennadij Rozsgyensztvenszkij növendéke volt. 1986-ban harmadik helyezett a Magyar Televízió 5. Karmesterversenyén, és elnyeri a közönségdíjat is. Még ugyanebben az évben megnyeri a pármai Toscanini versenyt.

 

Folytatás

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Két bemutató a Katonában

2010. Október 11. Hétfő, 20:47, Forrás: fidelio

Október közepén Máté Gábor, és a Színház- és Filmművészeti Egyetemen most végző Kovács Dániel rendezéseit mutatja be a Katona.

Tovább

Legóemberek és a kortárs művészet

2010. Október 04. Hétfő, 21:19, Forrás: fidelio

Október 8-án veszi kezdetét a Budapesti Őszi Fesztivál, amely idén 19. alkalommal várja a kortárs alkotások iránt érdeklődőket.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!