Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Két bemutató a Katonában

2010. Október 11. Hétfő, 20:47, Forrás: fidelio

Október közepén Máté Gábor, és a Színház- és Filmművészeti Egyetemen most végző Kovács Dániel rendezéseit mutatja be a Katona.

Máté Gábor bevállalta, hogy belenyúl a darázsfészekbe. "Azt akarjuk, hogy üssön; hogy önök hazáig ne találják a lakáskulcsot" - árulta el a rendező a szeptemberi nyílt próba során. Ezt erősíti a mű szerzőjének egy gondolata: "Mindenkinek igaza van. Ebben az országban mindenkinek van igaza. És senki nem érti a másikét, a másik igazság nem igazság. Mindenki fél, a magyarok a cigányoktól és viszont. Ezért volt élvezetes megírni ezt a darabot. Amiért élni rossz itt." A fenti idézet Grecsó Krisztiántól származik, aki Máté Gábor kérésére tovább írta, újra-gondolta Tersánszky Józsi Jenő drámáját.

A darabot először Szidike címmel 1923-ban mutatták be, majd átdolgozva, 1930-ban a Nemzeti Színház is műsorára tűzte. A mostani verziót Cigányok címmel tűzi műsorára a Katona. A főszerepét Keresztes Tamás játsza, partnere Pálmai Anna lesz. Mint prímás jelenik meg a színpadon Szacsvay László, oldalán Szirtes Ágival, de feltűnik még a fontosabb szerepekben Kovács Lehel, Takátsy Péter, Rajkai Zoltán, Bán János, Fekete Ernő, Bezerédi Zoltán, Ujlaki Dénes, vagyis a Katona színe-java. A zenei betéteket Sáry László komponálta, a díszletet Cziegler Balázs, a jelmezeket Füzér Anni álmodta meg.

A két lengyelül beszélő szegény román - környezettanulmányi portya (Dankó István és Borbély Alexandra - fotó: facebook)

 

folytatás

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Palya Bea: fotelos Müpa-koncert, majd négy hónap Mexikó

2010. Október 25. Hétfő, 15:01, Forrás: MTI

Fotelos koncertet ad szerdán a Művészetek Palotájában (Müpa) Palya Bea; az énekesnő ezzel egy időre elbúcsúzik a közönségtől, mert négy hónapra Mexikóba utazik feltöltődni. "Mindig valahogy úgy teszem le decemberben az évet, hogy jövőre majd kevesebbet dolgozom, aztán általában még több lesz belőle. Az idei év valóban nagyon sűrű volt, sok projekttel" - mondta az énekesnő az MTI-nek.

Tovább

Győriványi az Operaház új főzeneigazgatója

2010. Október 06. Szerda, 21:28, Forrás: fidelio

Az Operaház mai igazgatósági ülésén bejelentették: Győriványi Ráth Györgyöt nevezték ki főzeneigazgatónak. Megbízatása 2011. decemberéig szól.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!