Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Palya Bea: fotelos Müpa-koncert, majd négy hónap Mexikó

2010. Október 25. Hétfő, 15:01, Forrás: MTI

Fotelos koncertet ad szerdán a Művészetek Palotájában (Müpa) Palya Bea; az énekesnő ezzel egy időre elbúcsúzik a közönségtől, mert négy hónapra Mexikóba utazik feltöltődni. "Mindig valahogy úgy teszem le decemberben az évet, hogy jövőre majd kevesebbet dolgozom, aztán általában még több lesz belőle. Az idei év valóban nagyon sűrű volt, sok projekttel" - mondta az énekesnő az MTI-nek.

Palya Bea idén tavasszal új lemezzel jött ki Én leszek a játékszered címmel, rengeteget koncertezett, nyáron Kapolcson tíz napon át ő volt a Művészetek Hölgye, énekelt egy Eötvös Péter-darabban is a Millenáris Teátrumban a Budapesti Őszi Fesztiválon.

 

"Évek óta Mexikóba utazom feltöltődni, most a kint tartózkodás hosszabb lesz, terveim szerint négy hónapos. Számomra az elutazás ténye önmagában segít regenerálódni egy hiperaktív életmódból. Meg persze Mexikóban ott van az óceán és Zipolite, a falu, ahová visszajárok, amely nagyon intenzív hely, tele energiával. Ott él az a jógatanár is, akinél most részt veszek majd egy tanfolyamon" - sorolta Palya Bea.

 

Elmondta, hogy új lemez tervezésével a következő hónapokban nem akar foglalkozni, viszont Mexikóban sokat fog írni. Mint fogalmazott, az írás a zene mellett egy újabb "izgató csatorna" számára. Talán jövő tavasszal egy könyv is születhet "gondolati érését" tükröző személyes esszéiből. Koncertezni persze 2011-ben is fog, három turné máris körvonalazódik.

 

Palya Bea nem tudja pontosan, hányadszor lép fel szerdán a Művészetek Palotájában, számításai szerint - ha szólófellépései mellett közreműködéseit is belevesszük - harminc körül jár. Felidézte, hogy amikor megépült az idén öt éves Müpa, sokat szökött be éjszaka az épületbe kipróbálni az akusztikát. Kitért arra, hogy ottani koncertjein mindig érez egyfajta emelkedettséget, ami talán azért is van, mert fellépései általában valami új anyaghoz kötődnek.

 

"Sok minden elhangzik majd eddigi pályafutásom dalaiból, a különböző korszakokból.

 

Folytatás

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Operaház: visszavonták Vass Lajos megbízatását

2010. Október 25. Hétfő, 15:03, Forrás: MTI

Azonnali hatállyal visszavonták pénteken a Magyar Állami Operaház főigazgatója, Vass Lajos vezetői megbízatását - erősítette meg az érintett az MTI értesülését.

Tovább

Két bemutató a Katonában

2010. Október 11. Hétfő, 20:47, Forrás: fidelio

Október közepén Máté Gábor, és a Színház- és Filmművészeti Egyetemen most végző Kovács Dániel rendezéseit mutatja be a Katona.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!