Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Operaház: visszavonták Vass Lajos megbízatását

2010. Október 25. Hétfő, 15:03, Forrás: MTI

Azonnali hatállyal visszavonták pénteken a Magyar Állami Operaház főigazgatója, Vass Lajos vezetői megbízatását - erősítette meg az érintett az MTI értesülését.

Vass Lajos az MTI-nek elmondta, hogy a nemzeti erőforrás miniszter október 22-vel, azonnali hatállyal vonta vissza az ő főigazgatói, valamint Szabó Attila gazdasági igazgatói megbízatását. Közalkalmazotti jogviszonyuk nem szűnt meg - tette hozzá Vass Lajos, akinek kinevezése eredetileg 2012. június 30-ig szólt volna. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

 

Hardy F. Gábor, a Magyar Állami Operaház pénzügyeit és gazdálkodását átvilágító bizottság elnöke az MTI-nek elmondta, hogy az elmúlt 3-4 hét alatt igen sok szabálytalanságot tártak fel. Ezeknek a dokumentálása megtörtént, mintegy ötven oldalnál tart már az anyag, amely - mint fogalmazott - sajnos folyamatosan bővül.

 

"Azt lehet mondani, hogy a vezetők igen pazarlóan gazdálkodtak, több milliárd forint elköltését látjuk helytelennek. Az eddig elkészült vizsgálati dokumentumot néhány nappal ezelőtt átadtuk Réthelyi Miklós miniszternek, aki Szőcs Géza államtitkárral és a jogászokkal konzultálva úgy találta, hogy mindezek elégségesek arra, hogy Vass Lajost és Szabó Attilát a vezetői tisztségükből visszavonja" - összegezte a bizottság elnöke.

 

Hozzátette: a bizottság álláspontja szerint sem Vass Lajosnak, sem Szabó Attilának nem érdeke, hogy a házban maradjon beosztott közalkalmazottként, ezért jelenleg arról tárgyalnak, hogy közös megegyezéssel távozzanak. Ha megállapodnak, Réthelyi Miklós a miniszteri biztosi feladatkört a munkáltatói jogokkal is kibővíti.

 

Horváth Ádám miniszteri biztos az MTI-vel azt közölte: Vass Lajos megbízatásának visszavonásával egy időben Réthelyi Miklós a miniszteri biztosi feladatkört kibővítette az operaház vezetői feladat- és hatáskörének, valamint munkáltatói jogainak gyakorlásával. Hozzáfűzte: az átadás-átvételre várhatóan jövő szerdán kerülhet sor.

 

Az operaházat szeptember eleje óta irányítja miniszteri biztos Horváth Ádám operaénekes személyében, akire a tárca a ház működésének operatív feladatait bízta. A dalszínház gazdasági-pénzügyi, művészi és működési tevékenységének átvilágítását egy szakértőkből létrehozott bizottság végzi, amelynek irányítását a miniszter a tárca vezető szakjogászára bízta.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Crespo Rodrigo lesz a tatabányai színház új igazgatója

2010. Október 29. Péntek, 13:41, Forrás: fidelio

A tatabányai képviselő-testület október 28-án titkos szavazáson 11 vokssal Crespo Rodrigo színészt választotta meg öt évre a helyi Jászai Mari Színház, Népház igazgatójának. Az intézményt tíz évig vezető Harsányi Sulyom Lászlóra egyetlen voks sem érkezett, a volt direktor el sem jött az ülésre. A pályázók közül Szolnoki Tibor 6 szavazatot kapott.

Tovább

Palya Bea: fotelos Müpa-koncert, majd négy hónap Mexikó

2010. Október 25. Hétfő, 15:01, Forrás: MTI

Fotelos koncertet ad szerdán a Művészetek Palotájában (Müpa) Palya Bea; az énekesnő ezzel egy időre elbúcsúzik a közönségtől, mert négy hónapra Mexikóba utazik feltöltődni. "Mindig valahogy úgy teszem le decemberben az évet, hogy jövőre majd kevesebbet dolgozom, aztán általában még több lesz belőle. Az idei év valóban nagyon sűrű volt, sok projekttel" - mondta az énekesnő az MTI-nek.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!