Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

A világ legnagyobb manga pop-operája készül meghódítani Európát

2010. Október 29. Péntek, 13:44, Forrás: MTI

Harcművészeti elemekkel és egyedi zenei aláfestéssel fűszerezett, multimédiás manga pop opera indult hódító útjára Európában, hogy a jól ismert figurák szerelmesein kívül szélesebb közönséggel is megismertesse a japán képregény és rajzfilm kultúra különlegességeit. A szombaton kezdődött turné első állomása Párizs, majd utána a belga, német és olasz közönség is megcsodálhatja a világ legnagyobb manga pop-operájaként beharangozott előadást.

A Japan Anime Live című műsor a manga képregényeket és rajzfilmeket forgalmazó legnagyobb japán produkciós irodák és kiadóvállalatok együttműködésének gyümölcse. A jellegzetes anime figurák pedig már nemcsak szülőhazájukban, hanem Európában és az Egyesült Államokban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A különleges előadás alatt teljesen új epizódokkal és japán dalokkal találkozhat majd a közönség. A fonetikusan leírt szövegeket egy hatalmas kivetítőn követhetik majd figyelemmel a nézők, és legalább az angolul írt címekből sejthetik, hogy miről is énekelnek.

 

A színpad központi elemeit egy hatalmas japán dob és rengeteg képernyő alkotja, amelyeken a futurisztikus egyenruhába öltözött, színes hajkoronájú és hatalmas szemű figurák jól ismert képei villannak majd fel. A manga rajongók valóra vált álmának számító produkció kapcsán a szervezők azt remélik, hogy nem csupán a sajátos anime esztétika szerelmeseinek, de mások érdeklődését is felkelti majd a műsor. "Számítunk a japán kultúra rajongóira, de egyúttal egy sokkal általánosabb közönséget, a családokat is szeretnénk elérni. Kiváló lehetőség az apukák számára, hogy együtt szórakozzanak a gyerekeikkel" - mondta Fabrizio Verdiani, a belgiumi előadás producere. "Van még egy harmadik célközönségünk is: a mangarajongó egyetemisták" - tette hozzá.

 

Verdiani szerint október 29-ei brüsszeli előadásra már a jegyek háromnegyedét eladták. "Japánban a műsor összes színésze és zenésze óriási sztárnak számít. A művészeti igazgatót élő istenként imádják, és az ország legnagyobb producere dolgozik velük" - mondta Verdinai, kihangsúlyozva, hogy Japán esetében egy 300 millió fős fogyasztói rétegről van szó. A két és fél órás műsor öt külön mangasorozat köré épül. A produkció október 31-én érkezik Düsseldorfba, ahonnan aztán Olaszország felé veszi az irányt. November 6-án Milánóban, 11-én Firenzében, 13-án pedig Rómában kelnek életre az anime figurák.

 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Újabb film operaszínpadon

2010. November 01. Hétfő, 21:25, Forrás: fidelio

Alig zajlott le az Il Postino premierje, Daniel Catán újabb operához fog hozzá. Az inspirációt számára ezúttal is a film jelentette.

Tovább

Crespo Rodrigo lesz a tatabányai színház új igazgatója

2010. Október 29. Péntek, 13:41, Forrás: fidelio

A tatabányai képviselő-testület október 28-án titkos szavazáson 11 vokssal Crespo Rodrigo színészt választotta meg öt évre a helyi Jászai Mari Színház, Népház igazgatójának. Az intézményt tíz évig vezető Harsányi Sulyom Lászlóra egyetlen voks sem érkezett, a volt direktor el sem jött az ülésre. A pályázók közül Szolnoki Tibor 6 szavazatot kapott.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!