Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Újabb film operaszínpadon

2010. November 01. Hétfő, 21:25, Forrás: fidelio

Alig zajlott le az Il Postino premierje, Daniel Catán újabb operához fog hozzá. Az inspirációt számára ezúttal is a film jelentette.

Bár az Il Postino regényből került filmvászonra, a nálunk Neruda postásaként játszott mozi jóval ismertebb, mint a könyv. A mexikói zeneszerző a texasi Butler School of Music felkérésére komponálja új művét, amely Frank Capra 1941-es Meet John Doe (magyarul: Az utca embere) című filmjének operaváltozata. A bemutatót 2010 őszére tervezik, Catánnak - akit 2009-ben kértek fel a munkára - az intézmény ösztöndíjasaként nem is kell 2011-ben mással foglalkoznia, mint a komponálással, illetve azzal, hogy 1991-es Rappaccini's Daughter című operájának színrevitelét segítse.

Frank Capra filmjét a legjobb eredeti forgatókönyv Oscar-díjára jelölték, főszerepeit Gary Cooper, Barbara Stanwyck és Walter Brennan játszották. A történet szerint egy újságírónőt kirúgás fenyeget, ő pedig meggyőz egy volt baseballjátékost, hogy játssza el egy olyan munkanélküli szerepét, akit a társadalmi igazságtalanságok annyira feldúlnak, hogy öngyilkossággal fenyegetőzik.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Hatvanéves a Diótörő

2010. November 01. Hétfő, 21:27, Forrás: fidelio

Idén hatvanéves az Operaház téli időszakának vitathatatlanul legkeresettebb és legsikeresebb előadása, A diótörő. A darab a jubileum alkalmából új díszletekkel várja a közönséget.

Tovább

A világ legnagyobb manga pop-operája készül meghódítani Európát

2010. Október 29. Péntek, 13:44, Forrás: MTI

Harcművészeti elemekkel és egyedi zenei aláfestéssel fűszerezett, multimédiás manga pop opera indult hódító útjára Európában, hogy a jól ismert figurák szerelmesein kívül szélesebb közönséggel is megismertesse a japán képregény és rajzfilm kultúra különlegességeit. A szombaton kezdődött turné első állomása Párizs, majd utána a belga, német és olasz közönség is megcsodálhatja a világ legnagyobb manga pop-operájaként beharangozott előadást.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!