Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Miskolci operafesztivál: Bartók+Verdi 2011-ben

2010. November 02. Kedd, 12:47, Forrás: m

A Bartók+Verdi 2011 Miskolci Nemzetközi Operafesztivál június 9. és 19. között várja a zene- és operarajongókat, a Liszt-évhez is kapcsolódó programmal pedig felidézik a tíz évvel ezelőtt megtartott első miskolci operafesztivál eseményeit és hangulatát is.

Méhes László sajtóreferens a részletekről az MTI-nek azt mondta: Bartók Béla színpadi művei mellett 2011-ben ismét a kiváló itáliai zeneszerző, Giuseppe Verdi remekműveinek bemutatóival várja látogatóit a miskolci operafesztivál. Az esemény évtizedes múltját is idéző műsorban olyan közismert Verdi-operák dallamai csendülnek föl, mint az Aida, a Nabucco, a Rigoletto és a Trubadúr.

 

"A népszerű darabok mellett különleges csemegét is tartogatunk a Verdi-rajongók számára: a szerző A kalóz című operáját, amely ősbemutató lesz Magyarországon" - emelte ki a sajtóreferens. Hozzátette: a magyar komolyzenei élet kiválóságai mellett az operafesztivál Nyugat- és Kelet-Európa meghatározó társulatait, zenei együtteseit látja vendégül. Operatársulatok, szólisták és együttesek érkeznek Miskolcra Prágából, Zágrábból, Pozsonyból, Kolozsvárról, Moszkvából, Salzburgból, Stuttgartból és Bayreuthból, s mutatják be Verdi és Bartók zeneművészetének sokszínűségét.

 

Emlékeztetett arra, hogy Magyarország és a világ 2011-ben ünnepli Liszt Ferenc (1811-1886) születésének 2000., halálának 125. évfordulóját. "E kettős ünnepre számos Liszt-bemutatóval készülünk, de külön is hangsúlyt helyezünk egyházi műveinek bemutatására" - hangsúlyozta Méhes László.

 

A fesztivál Liszt-programjában kitüntetett helyet kap a zseniális muzsikus 14 éves korában írt Don Sanche című operája, amelyet magyar (Miskolc), német (Bayreuth), osztrák (Eisenstadt) és szlovák (Kassa-Pozsony) koprodukcióban mutatnak be. Az először a "Bartók + Verdi 2011" fesztiválon szereplő előadást Miskolc után Bayreuthban, Eisenstadtban (Kismarton), Kassán és Pozsonyban is láthatja majd a közönség.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Újra lehet pályázni a Pécsi Nemzeti Színház igazgatói posztjára

2010. November 08. Hétfő, 12:43, Forrás: fidelio

Újabb pályázatot ír ki a Pécsi Nemzeti Színház igazgatói posztjára a város önkormányzata, mert a helyhatósági választások előtti utolsó közgyűlési ülésen nem sikerült vezetőt választani a teátrum élére.

Tovább

"MINDEN JÓ DOLOG EGYSZER VÉGET ÉR!"

2010. November 02. Kedd, 12:43, Forrás:

December 7-én 200. alkalommal tűzi  műsorra a Madách Színház a Producerek című musicalt.
A jubileumi este egyúttal a darab utolsó előadása!
Max Bialystock, Leo Bloom és Ulla utoljára nevettetik meg játékukkal a közönséget.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!