Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Újra lehet pályázni a Pécsi Nemzeti Színház igazgatói posztjára

2010. November 08. Hétfő, 12:43, Forrás: fidelio

Újabb pályázatot ír ki a Pécsi Nemzeti Színház igazgatói posztjára a város önkormányzata, mert a helyhatósági választások előtti utolsó közgyűlési ülésen nem sikerült vezetőt választani a teátrum élére.

A pécsi közgyűlés csütörtöki, rendkívüli ülésén döntött az új eljárás lefolytatásáról, amelyet az indokol, hogy Balikó Tamás jelenlegi direktor megbízatása jövő év február 15-én lejár. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium internetes oldalán harminc napon belül megjelenő pályázati kiírás a korábbival megegyező feltételekhez köti az állás betöltését.

Az igazgató 2011. február 16-tól öt éven át vezetheti a színházat. A jelentkezőkkel szemben követelmény a felsőfokú szakirányú végzettség és a legalább ötéves szakmai gyakorlat. A pályázatoknak tartalmazniuk kell az intézmény szervezetére, működésére vonatkozó szakmai koncepciót, vezetői programot. Elvárás, hogy törekedjenek a műfaji sokszínűségre, a hazai opera-, musical- és operettkincs bemutatására s emellett arra is, hogy az intézmény fokozottan vegyen részt a fiatalok színházra nevelésében, a színházlátogatók között a gyermek és ifjúsági korosztály arányának növelésében. Az igazgatónak a gazdasági viszonyok, támogatások figyelembevételével, optimálisan kell megterveznie a teátrum működtetését, kihasználtságát, és feladata az intézmény operatagozatának fejlesztése, továbbá a Pécsi Balett szerepének erősítése is.

A teátrum vezetői posztjára korábban a színházat mintegy két évtizede irányító Balikó Tamás mellett Dörner György, Rázga Miklós, Márton András színművész, valamint Béres Attila és Rusznyák Gábor rendező pályázott. Mind a hat jelentkezés érvényes volt, s bár a szakmai előkészítő bizottság Balikó Tamás és Márton András pályázatát részesítette előnyben, a város kulturális bizottságának és közgyűlésének támogatását egyikük sem nyerte el.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

A Csoportterápia nyerte a Madách Színház musicalpályázatát

2010. November 08. Hétfő, 12:48, Forrás: fidelio

Bolba Tamás, Galambos Attila és Szente Vajk Csoportterápia című műve nyerte a Madách Színház által meghirdetett musicalpályázatot, így ezt a darabot a következő évadban bemutatja a színház.

Tovább

Miskolci operafesztivál: Bartók+Verdi 2011-ben

2010. November 02. Kedd, 12:47, Forrás: m

A Bartók+Verdi 2011 Miskolci Nemzetközi Operafesztivál június 9. és 19. között várja a zene- és operarajongókat, a Liszt-évhez is kapcsolódó programmal pedig felidézik a tíz évvel ezelőtt megtartott első miskolci operafesztivál eseményeit és hangulatát is.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!