Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

A Csoportterápia nyerte a Madách Színház musicalpályázatát

2010. November 08. Hétfő, 12:48, Forrás: fidelio

Bolba Tamás, Galambos Attila és Szente Vajk Csoportterápia című műve nyerte a Madách Színház által meghirdetett musicalpályázatot, így ezt a darabot a következő évadban bemutatja a színház.

A Madách Színház 2009 decemberében írt ki nyílt pályázatot új magyar musicalek megalkotására. A felhívásra csaknem nyolcvan művész, illetve alkotócsapat nyújtotta be musicaltervének szinopszisát és öt-öt dalát. Ezek közül a Szirtes Tamás rendező-igazgató, Malek Andrea színművész, Kocsák Tibor zeneszerző, Müller Péter író és Tihanyi Ákos koreográfus összetételű zsűri húsz tervet választott ki, majd a szeptemberi értékelés után hét darabot hívott meg a pályázat döntőjébe.

A pályaművek közül a Csoportterápia mellett további két darabot díjaztak. A második helyre Fűri Anna, Kiss Judit Ágnes és Gryllus Samu A fabáb című művét rangsorolták, amely a Madách Színház Stúdiószínpadán kerül majd színre. A harmadik helyezett Bella Máté és Karafiáth Orsolya Macskadémon című musicalje lett, amely a Tolnay Szalonban "felolvasó-színházi" formában lesz majd látható a 2011/2012-es évadban.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Felhívás színház iránt érdeklődő gyerekeknek

2010. November 10. Szerda, 18:29, Forrás: fidelio

A Bárka Színház lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek betekintsenek a Párkák című meseopera próbafolyamatába.

Tovább

Újra lehet pályázni a Pécsi Nemzeti Színház igazgatói posztjára

2010. November 08. Hétfő, 12:43, Forrás: fidelio

Újabb pályázatot ír ki a Pécsi Nemzeti Színház igazgatói posztjára a város önkormányzata, mert a helyhatósági választások előtti utolsó közgyűlési ülésen nem sikerült vezetőt választani a teátrum élére.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!