Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Kritikák

Nestroy: A talizmán

Talizmán

Hazug, képmutató és előítéletes a világ - mondja Johann Nepomuk Nestroy, a múlt századi bécsi színházi mindenes.


Ezen mi már nem csodálkozunk, viszont annál jobban szórakozunk e színházi görbe tükörbe pillantva. Hála Eörsi István üde fordításának és szellemes dalszövegeinek, Darvas Ferenc kupléinak és operaparódiáinak, Horgas Péter díszletének, Füzér Anni fekete-fehér ruhái sokszínűségének, Molnár Éva mulatságos koreográfiáinak, Máté Gábor szellemesen bölcs rendezésének és a Katona József Színház társulatának, cseppet sem muzeális élményben lehet részünk A talizmán előadásán. Gusztusos az egész cakumpakk, humora ízléses, finom, kedves és emberi, figurái karakteresek és mívesen megformáltak, a történet könnyeden szórakoztató.

Magyar Judit Katalin, Népszava

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!