Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Kritikák

Az arab éjszaka

Az arab éjszaka

Tízemeletes lakótelep Németországban. A hetedik emeleten ketten bérelnek egy lakást. A német lány hazaér a munkából, szokás szerint rögtön konyakozni kezd, el is alszik a kanapén. A szemközt kukkoló lakó látta őt zuhanyozás közben és ellenállhatatlan vágyat érez, hogy személyesen is megismerkedjen vele, sőt...


Az arab lakótársnőnek teve van a kulcstartóján, a szeretőjét várja. Az arab fiú bent szorul a liftben, közben az arab lány elébe megy és kizárja magát a házból, kénytelen idegenekhez becsengetni, hogy engedjék be. Aztán egyszer csak tömény szürrealitásba fordul a lakótelepi ernyedt reménytelenség. Roland Schimmelpfennig, fiatal német író Push up című darabját már több magyar színház is bemutatta, most a Schimmelpfennigre jellemző sajátos technikával készült Az arab éjszaka című új művet a Madách Kamara tűzte műsorára. Szereplők: Für Anikó, Mácsai Pál, Csuja Imre, Járó Zsuzsa, Debreczeny Csaba.

Forrás: Súgó

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!