Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Kritikák

La Divina Commedia

La Divina Commedia

„Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel.” Kamaszszobák, osztálytermek ajtóin szokott ez az idézet szerepelni. Persze, az Isteni színjáték, persze, Dante. Mindenki ismeri, senki sem olvasta. Milyen távolinak is tűnik: valamikor az 1300-as években egy derék költő versbe szedte, milyennek is képzeli a mennyet és a poklot (plusz a purgatóriumot).


Persze ne számítson most senki poros klasszikusra, hiszen a Felvonulási téren a drezdai székhelyű, orosz tagokból álló Derevo Társulat állítja fel cirkuszi sátrát, hét méter átmérőjű forgószínpaddal a közepén. A Derevót ismeri és szereti a budapesti közönség, egy éve és fél éve is jártak nálunk egy-egy produkcióval, akkor sokan nem fértek be a Merlin Színházba, akkora volt az érdeklődés. Most lesz hely bőben, lehet jönni megcsodálni a derevósokat, akik egyszerre bohócok, táncosok és artisták, elképesztő szellemi és fizikai felkészültséggel mutatják be színpadi látomásaikat, amelyekben nemcsak líra, de humor is van.

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!