Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Kritikák

A revizor

A revizor

Olyan, de olyan régen volt, hogy Gogol megírta A revizort. Olyan végtelenül egyszerű a történet: egy kisváros korrupt elöljárói revizornak néznek egy éhenkórászt, és tejben-vajban fürösztik.


Ráadásul ez a botcsinálta szélhámos nem is akarta őket direkt átverni, csak kihasználja a magától kínálkozó lehetőséget. Bármilyen régi és bármilyen egyszerű tanmese is ez, nem akadt még olyan korszak, ahol ne lett volna aktuális a bemutatója, ahol ne lettek volna olyanok, akik magukra ismerhettek volna az igencsak elrajzolt, karikatúraszerű figurákban. Az is nagyon jó a Revizorban (és ettől lehet az, hogy sokat játsszák), hogy nem különösebben erőlködik a társadalomkritika tekintetében, ez csak egy burleszk, amin jól lehet szórakozni, és nagyszerű szereplehetőségeket kínál, most például a Vígszínház színészeinek. A két főszereplő, Kern András és Kamarás Iván mellett még több mint húsz művésznek jutnak kisebb-nagyobb ziccerek az előadásban.

Forrás: Súgó

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!