Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Kritikák

Vaknyugat a Pestiben

Vaknyugat

Két meglett férfi – két testvér – és a helybéli pap, Welsh atya. Ők a főszereplői Martin McDonagh komédiájának, amely az ír Vadnyugaton, egy Leenane nevű kisvárosban játszódik, „Írország gyilkossági fővárosában”, ahogy az egyik szereplő jellemzi szülővárosát.


A két testvér, Valene és Coleman éppen eltemették az apjukat, Welsh atya pedig, akit amúgy is súlyos lelkifurdalás és kétség gyötör amiatt, hogy nem képes elősegíteni hívei lelki és erkölcsi épülését, vigasztalni próbálja őket, illetve a „vigasztalás” talán nem is a megfelelő kifejezés, a két „árvát” ugyanis szemlátomást igen kevéssé rázta meg apjuk halála.

Egy zacskó krumpli vagy egy korty ital miatt is képesek rögtön vadul egymásnak esni, és a testvérharcban szó sincs testvéri szeretetről...

Martin McDonagh napjainkban a világ legsikeresebb drámaírója, akit leggyakrabban világszínház Tarantinójaként emlegetnek – teljes joggal. Többi drámájához (például a Budapesten is látható Kriplihez, az Alhangyához és a Piszkavashoz) hasonlóan ezúttal is kíméletlen emberismerettel, ellenállhatatlan és kegyetlen fekete humorral, fordulatos és groteszk cselekménnyel meséli el „vaknyugati” történetét.

Forrás: Vígszínház

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!