Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Kritikák

Sárga liliom

Sárga Liliom

Bíró Lajos nem közismert író, pedig érdekes élete volt: Ady Endrével volt együtt újságíró Nagyváradon, majd ő is Budapestre került, a Nyugatban is publikált, 1910-ben nagy sikerrel mutatta be a Magyar Színház Sárga liliom című darabját, 1914-ben némafilm is készült belőle.


Bíró Lajos 1919-ben Londonba emigrált, ahol később a híres filmrendező, Korda Sándor forgatókönyvírójaként működött. Mohácsi János rendező csaknem húsz éve dolgozik már a kaposvári színházban, ő a magyar színházi élet egyik fenegyereke, aki átírja, aktualizálja a klasszikusokat, a próbákon a színészek improvizációiból építi fel az előadást, és aki soha nem készül el idejében a produkcióval.

Így lett a Nemzeti Színház évadzáró premierjéből az idei ősz legkorábbi bemutatója. Mohácsi ezúttal a Sárga liliomot vette kezelésbe, már előre sejteni lehet, hogy nem az 1910 körüli társadalmi problémák köszönnek majd vissza a fanyar humorú előadásból, amelynek több mint kéttucatnyi nevesített szereplőt felsorakoztató színlapja tele van nagyágyúkkal - Schell Judittól Sinkó Lászlóig, Kulka Jánostól Kaszás Attiláig.

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!