Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Kritikák

Commedia dell'arte

Commedia dell' Arte

Bozsik Yvette "hazatalált": ismét színészekkel és táncosokkal játszik a Kamrában – abszurdot.


A Commedia dell'arte végre megint olyan téma, amely ürügyet kínál kis őrültségekre, amely színes és szórakoztató, és ott a bölcs fricska is benne. Akár Fellininél. (…) Színház a színházban, és még azon belül is hátulnézetből – szellemes csavar két felvonásban, azon belül is három részben. (…) Ének, tánc, pantomim, szituációs játék, kinek mi az erőssége – s itt remekül érvényesül színész és táncos egyaránt –, zárt számok szép egymásutánban. …nem győzünk ámulni azon, hogy olyan sztárszínészeket látunk kórusban bolondozni, mint Ónodi Eszter vagy Fekete Ernő – mert Szacsvay Lászlón már nem ámulunk: régi »harcostársa« ő az alkotónak. (…) Az a remek ripacséria, ami a Petruska történetének előadása címén zajlik itt, szemmel láthatólag nemcsak azt szórakoztatja, aki nézi, de azt is, aki csinálja. (…) A Kamra apró terével megint csak varázslóként bánik Bozsik és egyik állandó tervezője, Khell Zsolt: a képek rafináltan egyszerűek. (…) A zenéket természetesen maga az alkotó válogatta össze, csupa orosz és olasz: szív és derű – olyan is lesz tőlük a hangulatunk. Milyen jó is néha egy mosolygós este!"

Lőrincz Katalin
(Critikai Lapok)

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!