Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Kritikák

Ne nevess korán

Ne nevess korán

Haumann Péter már több előadásban aratott nagy sikert a Játékszínben, a társulat nélkül dolgozó színház egyik „tagjának”, állandó vendégének számít.


Jelenleg két olyan darab van műsoron, amelyben Haumann Péter játszik: a Bubus és az Olympia (mindkettőben Molnár Piroska a partnere), ehhez csatlakozik most a harmadik Haumann-premier (ezúttal Molnár Piroska nélkül): a Ne nevess korán. Noël Coward (1899-1973) rendkívül sokoldalú figura volt, már gyerekkorától színészkedett, később rendező, drámaíró és musicalek szövegkönyvírója lett.

Vígjátékait rendszeresen játsszák a magyar színházak is: Vidám kísértet, Akt hegedűvel, Forgószínpad. A Ne nevess korán tehát két nagy nevettető, Noël Coward és Haumann Péter találkozása, a történet egy sikeres színészről szól, aki éppen külföldi turnéra készül társulatával, de még számos kellemetlen meglepetésben és furcsa kalandban van része, mielőtt elindulhat. Haumann Péter játszótársai többek között: Sáfár Anikó, Auksz Éva, Zenthe Ferenc, Karácsonyi Zoltán, az előadás rendezője Balázsovits Lajos.

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!