Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Kritikák

Top Dogs

Top Dogs

Widmer darabjában az ezredforduló reklámifjainak és marketinglányainak életstílusa sejlik föl, méghozzá az a stílus, amelyik manapság - akár ismeri valaki, akár nem - leginkább elemzés, vágyódás vagy éppen elutasítás tárgya lett, hiszen mindenki találkozott már a negyedik viszkijéből fölpillantó, túlhajszolt yuppie-val.


High-tech-generáció, millenniumi korosztály, reklámnemzedék: születnek egyre-másra a meghatározások, ám mélyebbre kevesen nyúlnak. Erre tesz kísérletet a Top Dogs, amikor az állásukat vesztő közép- és felsővezetők számára menedéket nyújtó New Challenge Company átnevelő, gyógykezelő intézetébe kalauzolja a nézőt.

Szakadnak a sebek, körvonalazódnak az emlékek: ülések, foglalkozások, kiborulások, miközben a szereplőknek számtalan személyiségcserén kell átmenniük, így van módjuk színét és fonákját láttatni egy-egy helyzetnek.

A Top Dogs hősei úgy belepörögtek a céges létezésbe, hogy annak megszűntekor gyakorlatilag elvonási tüneteket mutatnak.

Nélkülözhetetlenné válik számukra a vállalat levegője, elsorvadnak normális létük gesztusai, magánéletük helyén hatalmas űr tátong. Ám - ahogy az egyik szereplő meg is jegyzi - egy helyért százan állnak sorba, ha nem te halsz bele, hát akkor belehal majd más.

Szerző: Kálmán Emese
Forrás: Zsöllye

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!