Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Kritikák

Black comedy (Játék a sötétben)

Black Comedy

Charlie Chan kezében ott van a bizonyíték, de hirtelen valaki lekapcsolja a villanyt, dulakodás a sötétben, és persze eltűnik a kulcsfontosságú levél, lehet elölről kezdeni a nyomozást...


Sok vígjátékra mondják, hogy van benne egy nagyszerű ötlet, valami truváj, de az nem elég egész estére. Nos, Peter Shaffer színpadi ötlete olyan termékenynek bizonyult, hogy kitölti az előadást. A jól bevált sötétségről van szó, de most a néző mintha az akciófilmekből ismert infravörös „éjjellátó” készüléket vette volna fel: mi ugyanis jól látjuk, hogy mi történik a sötétben. Vagyis világos van a színpadon, csak a színészek játsszák el, hogy nem látnak semmit. A fiatal szobrász műtermében mindenféle események zajlanak az áramszünet okozta sötétség leple alatt, és a közönség a maga speciális nézőpontjából mulathat rajtuk. A Madách Színház új premierjének rendezője Szerednyey Béla, a szereplők között van Crespo Rodrigo, Békés Itala, Tóth Enikő, Pusztaszeri Kornél.

Forrás: Súgó

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!