Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Kritikák

A nagy Sganarelle és Tsa.

A nagy Sganarelle és társa (Don Juan)

Sganarelle Don Juan szolgája. Az ismert csábítóról Moliere írt egy jól sikerült darabot, ebből indul ki az előadás. A produkció Petri György fordítása alapján készült, de a színészek improvizációja és Bodó Viktor irányítása nyomán ölt végleges alakot.


Igazi „katonás” műhelymunka ez: a zenét Keresztes Tamás jegyzi, aki színészként is szerepel a darabban, munkatársa pedig Vajdai Vilmos, aki szintén megjelenik az előadásban mint a Parancsnok szobra.

Sganarelle, a híres-hírhedt szerető szolgája tehát a címben reflektorfénybe kerül. Hogy ez koncepció marad-e, kiderül, mire lemegy a függöny. Ami biztos: Moliere alapvetően Don Juant helyezte a középpontba, ugyanakkor saját magának írta Sganarelle szerepét, így nem meglepő, ha hangsúlyos a figura. Az érzelmekre képtelen csábító bőrébe Hajduk Károly bújik. Lássuk be: nem a szerepben eddig megszokott karakterek csapatát gyarapítja, viszont éppen ezért érdekes.

Forrás: Súgó

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!